Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

V NHL bude na střídačce poprvé trenérka, Campbellová bude asistentkou v Seattlu

Jessica Campbellová se zapíše do hokejové historie jako první žena, která se v utkání NHL postaví na střídačku v roli asistentky trenéra. Seattle, který kanadskou vicemistryni světa z roku 2015 angažoval do realizačního týmu v létě, vstoupí do sezony v úterý proti St. Louis. 

Jessica Campbellová na střídačce Seattlu
zdroj: ČTK/AP autor: Lindsey Wasson

"Bude to hodně zábavná sezona. Ale pořád mám na paměti, že jsou tu jiné ženy a další lidé, kteří mají stejné ambice jako já. Nést každý den tu pochodeň a soustředit se na trénování rozhodně dává mé práci smysl," řekla Campbellová webu NHL před svou velkou premiérou.

Pozici asistentky zastávala už v uplynulých dvou sezonách ve farmářském týmu Coachella Valley v AHL po boku kouče Dana Bylsmy, který koncem května převzal mužstvo Seattlu. Campbellovou si přivedl s sebou a opět jí svěřil útočníky a přesilovky.

"Dostává příležitost v NHL proto, že věřím, že je přínosné, jak dokáže hráče posouvat, aby se zlepšovali," uvedl bývalý kouč Buffala a Pittsburghu, s kterým v roce 2009 vyhrál Stanleyův pohár.

Campbellová, která byla dříve asistentkou Toniho Söderholma u mužské německé hokejové reprezentace, podle útočníka Mattyho Benierse v Seattlu od začátku skvěle zapadla.

"Je to prostě další trenér. Někdo, kdo fakt dřel, aby se sem dostal. Kluci v Coachelle říkali, že je úžasná a přesilovky jim opravdu šly. Mluvili o ní v superlativech. Lidé z klubu jsou o jejích schopnostech určitě přesvědčení. Zatím očekávání naplňovala. Když přijdete na led, je to zkrátka další trenér," konstatoval Beniers.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články