Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tři hokejisté Tampy mají koronavirus, nemocní jsou i zaměstnanci. Klub NHL zavřel halu

Tři hokejisté Tampy Bay Lightning se nakazili novým typem koronaviru. Floridský klub kvůli tomu uzavřel tréninková sportoviště a přerušil přípravu na restart sezony. Nemoc covid-19 se objevila i u dalších členů organizace. Nikdo podle klubu nevykazuje vážné příznaky, až na několik případů mírně zvýšené horečky. Všichni nastoupili do domácí karantény.

"Hráči byli izolováni podle protokolu, informováni byli všichni, s kým přišli do styku. Tréninková sportoviště budou uzavřena do doby, než se nám podaří zajistit bezpečné prostředí," uvedl generální manažer Lightning Julien BriseBois.

Týmy v NHL absolvují od 8. června druhou fázi přípravy na restart ligy. Hráči mohou trénovat ve vlastních centrech v maximálně šestičlenných skupinkách. Všichni, kteří do dobrovolné přípravy nastoupili, jsou opakovaně testováni na koronavirus.

Vedení NHL v pátek oznámilo, že od té doby bylo mezi zhruba dvěma stovkami hráčů zjištěno 11 pozitivních případů. Jejich totožnost klub ani liga nezveřejňuje.

Tréninkové kempy pro 24 týmů, které budou dohrávat sezonu, se mají otevřít 10. července. Jak dlouhá bude příprava a kdy NHL znovu začne, zatím není jasné. Hrát by se mělo ve dvou hostitelských městech, která ještě nejsou určena.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články