Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Tlustý bude hrát za New Jersey, podepsal roční smlouvu

Newark (USA) - Útočník Jiří Tlustý bude působit v NHL v New Jersey. Sedmadvacetiletý kladenský odchovanec, který naposledy hrál ve Winnipegu, podepsal s Devils jako nechráněný volný hráč roční jednocestnou smlouvu na 800 tisíc dolarů a oproti minulé sezoně si výrazně finančně pohorší.

V té měl Tlustý příjem 2,95 milionu dolarů, ale závěr se mu v dresu Winnipegu nevydařil podle představ. Zvolil tak variantu pokračování v NHL, o které mluvil už na začátku srpna. "Půjdu klidně do jednoleté smlouvy a za ten rok se budu snažit si vybudovat lepší pozici," řekl Tlustý tehdy po setkání hráčů NHL s novým trenérem reprezentace Vladimírem Vůjtkem starším.

Tlustý nejdříve v minulé sezoně nasbíral v 52 duelech v dresu Caroliny 23 bodů za 13 branek a 10 asistencí. Na konci února byl vyměněn do Winnipegu, kde zaznamenal ve 20 duelech základní části osm bodů za gól a sedm přihrávek. Ve čtyřech duelech play-off nebodoval.

V týmu Jets se setkal s velkými kamarády z Kladna - brankářem Ondřejem Pavelcem a útočníkem Michaelem Frolíkem. Z "Kladenské spojky" ale už zůstal v týmu jen Pavelec, protože Frolík se na začátku července upsal na pět let Calgary.

Tlustý oblékne v NHL dres čtvrtého klubu. V roce 2006 jej draftovalo v prvním kole jako 13. v pořadí Toronto. V prosinci 2009 ho vyměnili do Caroliny. Na kontě má v NHL celkem 416 zápasů a 173 bodů za 87 branek a 86 asistencí. Play-off si zahrál účastník mistrovství světa ve Stockholmu z roku 2013 jen letos.

V New Jersey jsou pod kontraktem další tři čeští hokejisté - legenda klubu a držitel ofenzivních rekordů Devils Patrik Eliáš, šestka letošního draftu Pavel Zacha a obránce Vojtěch Mozík, který bude po červnovém uzavření kontraktu jako nedraftovaný volný hráč také bojovat v kempu o místo v kádru prvního týmu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články