Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Těžká volba pro Anaheim. Nakonec však Ducks vyplatili ikonu Perryho ze smlouvy

Rekordman v počtu odehraných zápasů v klubu a ikona Ducks se loučí. Anaheim vyplatil jednu z největších osobností své historie Corey Perryho ze zbývajících dvou let jeho kontraktu, během nichž si měl vydělat 8,6 milionu dolarů. Bývalý nejlepší hráč NHL se stal volným hráčem.

Nyní už bývalý hráč Anaheimu Corey Perry
zdroj: ČTK/AP autor: Jeff Chiu

Perry za jiný klub než Anaheim nikdy nehrál a v roce 2007 slavil s Ducks Stanley Cup. "Tohle je jedno z nejtěžších rozhodnutí, které jsem musel za 44 let v NHL udělat. Corey dával tomuto klubu maximum čtrnáct let," uvedl generální manažer Bob Murray.

Perry po operaci kolene vynechal prvních pět měsíců minulé sezony a ve zbylých 31 zápasech si připsal jen 10 bodů. Anaheim opouští jako jeho rekordman v počtu odehraných zápasů (988), jako druhý nejlepší střelec (372 gólů) a třetí nejproduktivnější hráč (776 bodů).

Ducks si Perryho vybrali v roce 2003 v prvním kole draftu a o čtyři roky později slavil kalifornský klub dosud jediný zisk Stanley Cupu. O další čtyři roky později pravý křídelní útočník obdržel cenu pro nejlepšího hráče NHL a byl také nejlepším střelcem.

Mimořádně úspěšný byl Perry i na mezinárodní scéně, v kanadském dresu vyhrál prakticky vše. Je juniorským i seniorským mistrem světa, dvojnásobným olympijským šampionem i vítězem Světového poháru. Členem Triple Gold Clubu se stal po MS 2016 v Rusku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články