Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Švédská tečka na rozloučenou s Globenem. Nylander zajistil Torontu výhru v prodloužení nad Minnesotou

Toronto uzavřelo NHL Global Series ve Stockholmu výhrou nad Minnesotou 4:3 v prodloužení. Rozhodl o tom v čase 63:09 švédský útočník William Nylander, který si v utkání připsal i asistenci. Třemi body za gól a dvě přihrávky zazářil v dresu vítězů obránce Morgan Rielly. Český útočník David Kämpf za Maple Leafs nebodoval.

Utkání Minnesota – Toronto
zdroj: USA Today Sports autor: Per Haljestam

"Vedli jsme 3:1, měli jsme si to pohlídat. Oni pak začali hrát trošku líp, my povolili a Wild to srovnali. Ale naštěstí jsme to urvali v prodloužení. Pro Williama Nylandera to bylo krásné zakončení celého tripu. Že dal vítězný gól, je skvělé pro něj i pro fanoušky," řekl Kämpf.

"Jsem rád za dva body i za to, že máme celkově čtyři. Splnili jsme si cíl. Body jsou důležité, protože liga je vyrovnaná a my jich teď potřebujeme nabrat co nejvíc, abychom měli co nejlepší pozici do play-off," doplnil Kämpf.

Toronto získalo v Globenu plný počet čtyř bodů, protože v pátek vyhrálo nad Detroitem 3:2. Wild se vracejí do Spojených států amerických s jediným bodem, poté co v sobotu podlehli Ottawě 1:2 po samostatných nájezdech. Čtyřdenní program ve Stockholmu nabídl už ve čtvrtek také duel Ottawy s Detroitem (5:4 v prodloužení).

Minnesota se ujala vedení po 157 sekundách. Gólmana Josepha Wolla překonal střelou na lapačku obránce Jon Merrill, který dal první branku v sezoně. Vyrovnat mohl kapitán Maple Leafs John Tavares, ale trefil jen horní tyč. Při trestu Matse Zuccarella pomohla Marcu-Andremu Fleurymu tyč také po střele Riellyho.

V čase 12:43 při trestu Jareda Spurgeona už Toronto vyrovnalo. Kanonýr Auston Matthews dorazil puk za Fleuryho po střele Williama Nylandera a se 14 góly se dotáhl v čele tabulky střelců na Kylea Connora z Winnipegu. Nylander, který k výhře nad Detroitem pomohl gólem a dvěma asistencemi, bodoval i v 17. utkání od startu sezony.

Ve druhém dějství se stav nezměnil, přestože měli Wild k dispozici tři přesilové hry. Ve 45. minutě získal pro Maple Leafs po Matthewsově přihrávce Rielly střelou z levého kruhu dvoubrankový náskok. Za 108 sekund vrátil Wild do hry obránce Jake Middleton, který se trefil od modré čáry. Ve 49. minutě smazal ztrátu Mats Zuccarello, který z brankoviště usměrnil do odkryté branky přihrávku Brocka Fabera.

V úvodu nastavení nevyužil šanci Wild Joel Eriksson Ek. Rozhodl Nylander, který projel kolem Marcuse Johanssona, natlačil se před Fleuryho a forhendem poslal puk nad jeho vyrážečku.

"Na celý ten trip budu mít krásné vzpomínky. Ze všeho nejlepší pro mě bylo, že jsem se tady viděl s rodiči i s babičkou a dědou. Bylo fajn je tady potkat, zašli jsme spolu na večeři a strávili spolu nějaký čas," prohlásil Kämpf, který v roce 2019 hrál duel NHL za Chicago v Praze a teď jej rodina podporovala ve švédské metropoli.

"Viděli oba zápasy, což bylo skvělé hlavně pro prarodiče. Máma s tátou za mnou někdy létají do Toronta, ale babička s dědou ne, takže tohle byl po pražské Global Series s Chicagem v roce 2019 teprve druhý a třetí zápas NHL, ve kterém mě viděli naživo."

Další střetnutí čeká Maple Leafs v pátek v Chicagu. "Cesta zpět bude dlouhá, ale letíme hned po zápase, takže bychom měli být v pondělí už v klidu doma. Pak dostaneme pár dní volna. Věřím, že se rychle aklimatizuju zpátky na americký čas a bude to v pohodě," dodal Kämpf.

Výsledek utkání NHL Global Series ve Stockholmu:

Minnesota – Toronto 3:4 v prodloužení (1:2, 0:0, 2:1 - 0:1)
Branky: 3. Merrill, 47. Middleton, 49. Zuccarello – 13. Matthews, 19. Knies, 45. Rielly, 64. W. Nylander. Střely na branku: 36:25. Diváci: 13 356. Hvězdy zápasu: 1. Rielly (Toronto), 2. Zuccarello (Minnesoty), 3. W. Nylander (Toronto).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články