Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Šustr zůstává na Floridě, s Tampou podepsal novou roční smlouvu

Tampa (USA) - Andrej Šustr se dohodl s vedením Tampy Bay na prodloužení smlouvy. Jednoletý kontrakt by měl šestadvacetiletému obránci zajistit příjem 1,95 milionu dolarů. Šustr se stal po sezoně chráněným volným hráčem, ve stejné situaci se nachází také spoluhráč Ondřej Palát.

Andrej Šustr
zdroj: ČTK/AP autor: Chris O\'Meara

Šustr prodloužil smlouvu pouze o rok, po sezoně se navíc stane nechráněným volným hráčem a od 1. července 2018 si bude moct vybírat z nabídek ostatních týmů NHL. Na novou smlouvu stále čeká Ondřej Palát, kromě českého útočníka potřebuje generální manažer Lightning Steve Yzerman podepsat také Tylera Johnsona. Kvůli napjaté situaci ohledně platového stropu už byl nucen vyměnit Jonathana Drouina do Montrealu.

Šustr v uplynulém ročníku odehrál za Tampu 80 zápasů, ve kterých vstřelil tři branky a přidal jedenáct asistencí. Celkem v elitní zámořské soutěži nastoupil včetně play-off k 321 utkáním a získal 61 bodů. Plzeňský rodák hrál v NHL jen za tým Lightning, který jej angažoval v roce 2013 i přesto, že nebyl nikdy draftovaný. Šustr se do soutěže prosadil přes univerzitní NCAA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články