Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Superrychlé finále. Tohle byla další úroveň hokeje, prohlásil Crosby

Pittsburgh - Výborný hokej, jehož dominantním znakem byla hra ve vysoké rychlosti. Takový byl podle kapitána Pittsburghu Sidneyho Crosbyho první finálový souboj o Stanleyův pohár. Penguins zatím mohou být spokojenější, neboť pondělní výhrou 3:2 nad San Jose udělali první krok za trofejí oni.

Hokejisté Pittsburghu
zdroj: Reuters

"Nemůžete vůbec váhat. Musíte být pořád ve střehu. Hraje se opravdu hodně rychle a oni i díky tomu měli šanci. Myslím, že každý to dnes cítil, že tohle byla zase ještě o něco vyšší úroveň. Jak se také očekávalo," uvedl Crosby.

"Je to zatím jen jeden zápas, ale i tak myslím, že jsme udělali hodně dobrých věcí. V první a třetí třetině jsme byli opravdu silní a vytvořili si spoustu šancí, ale také bylo možné vidět jejich sílu, zejména ve druhé třetině," hodnotil kapitán Penguins.

"Jsou vážně moc dobří v tom, jak umějí držet puk a jak se ho snaží dostat na bránu. Také hrají skutečně velmi rychlý hokej. Narazily na sebe dva týmy, co chtějí hrát stejným stylem hry. A my jsme v tomto ohledu odvedli v první a třetí třetině opravdu dobrou práci," pochvaloval si Crosby.

"Skvělý pocit," řekl jeho spoluhráč Kris Letang, který připravil v polovině 58. minuty rozhodující úder pro Nicka Bonina a společně tak rozjásali vyprodané hlediště haly Consol Energy Center. "Nebudu lhát. Vůbec jsem nevěděl, že do konce už zbývá jen něco jako dvě, tři minuty. Takže když jsem se pak podíval na čas, byl jsem opravdu šťastný," dodal Letang.

Dominance v první třetině

"Pittsburgh je rychlým týmem a v první třetině diktoval hru. Ale myslím si, že jakmile jsme my začali ve druhé třetině hrát svou hru, měli s námi problémy. Byl to první zápas série a dost mi to připomnělo první utkání se St. Louis (v předchozí sérii). Vím, že se zlepšíme," řekl trenér Žraloků Peter DeBoer.

S jeho názorem se ztotožnil i obránce Brenden Dillon. "První třetina nebyla z naší strany tím, co jsme chtěli hrát. Věděli jsme, že na nás vletí, ale asi jsme nepočítali s tím, že až takhle. Bylo ale jasné, že jsme neukázali ze sebe to nejlepší a nehráli hokej Sharks. Když jsme do něj naskočili ve druhé třetině, přišla i odměna," připomněl Dillon vyrovnání na 2:2.

Hosté však nakonec na úvodní bod v sérii nedosáhli a věděli, že si cestu k němu zkomplikovali právě v první třetině. "Celkově to nebylo našich nejlepších 60 minut. Byl to hodně těsný zápas. A když jsme pak našli cestu, jak se do něj vrátit, bylo to dobré. Myslím, že si z toho můžeme vzít řadu pozitiv. Včetně toho, že když hrajeme jako Sharks, přijde odměna," tvrdil Dillon.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články