Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Subban jde za Hughesem do New Jersey, Toronto vyměnilo Marleaua do Caroliny

První kolo draftu NHL nenabídlo žádné výměny, pytel se s nimi roztrhl až se startem dalších výběrů. Nejprve se stěhoval Patrick Marleau, kterého poslalo Toronto do Caroliny s cílem uvolnit si místo pod našlapaným platovým stropem. Poté ale přišel hlavní trejd večera: hvězdný obránce Nashvillu P. K. Subban se stal novým hráčem New Jersey Devils.

P. K. Subban ještě v dresu Nashvillu
zdroj: ČTK/PA autor: Jeffrey T. Barnes

Subban posílí Devils, v Nashvillu vydržel tři roky

Predators získali výměnou za Subbana zadáky Stevena Santiniho a Jeremyho Daviese a dva výběry v druhém kole draftu letos a v příštím roce.

Subban mění dres po třech letech. Úvodních sedm sezon v NHL působil v Montrealu. S kanadským klubem uzavřel v roce 2014 osmiletou smlouvu na 72 milionů dolarů, díky které patří mezi nejlépe placené hráče v lize.

Uplynulý ročník se olympijskému vítězi ze Soči nevydařil. V 63 zápasech si třicetiletý Kanaďan připsal devět gólů a 22 asistencí, což pro něj byla nejhorší čísla v kariéře. Nashville vypadl v prvním kole play-off s Dallasem.

"Šlo o obchodní rozhodnutí. Kvůli posílení mužstva jsme si takhle potřebovali udělat místo pod platovým stropem," řekl generální manažer Predators David Poile na adresu přítele lyžařské hvězdy Lindsey Vonnové.

Veterán Marleau končí v Torontu

Devětatřicetiletý Marleau, s 1657 odehranými zápasy pátý muž historického pořadí, odchází po dvou sezonách z Toronta do Caroliny. Předtím dvojka draftu 1997 strávila dvacet let v San Jose.

Za dva roky v Torontu přidal Marleau do svých statistik 43 branek a 41 asistencí. V San Jose měl předtím mistr světa a držitel dvou zlatých olympijských medailí bilanci 508+574.

Hurricanes obětovali za zkušeného centra, trojnásobného účastníka Utkání hvězd, volbu v šestém kole draftu 2020. Toronto, které obětuje i podmíněné první kolo draftu, si jeho odchodem uvolnilo prostor pod platovým stropem, neboť hráči platilo 6,25 milionu dolarů ročně. V následující sezoně se Marleau může v pořadí odehraných zápasů v NHL dostat na třetí místo před Jaromíra Jágra.

Mazanec nyní patří Tampě Bay, Vancouver získal J. T. Millera

Práva na brankáře Marka Mazance v NHL získala Tampa Bay výměnou za útočníka J. T. Millera. Český gólman dosud patřil Vancouveru, za který ale nikdy nechytal. V dubnu se Mazanec rozhodl po šesti letech v zámoří vrátit domů a stal se posilou Hradce Králové.

Sedmadvacetiletý písecký rodák v roce 2013 pomohl Plzni k prvnímu domácímu titulu a poté se vydal do Ameriky. Zámořskou kariéru zahájil v Nashvillu, za který nastoupil k 31 zápasům v NHL. Většinou ale působil na farmě.

V sezoně 2017/18 chytal v KHL za Slovan Bratislava, kde skončil předčasně už v prosinci a podepsal smlouvu s New Yorkem Rangers. Jejich dres ale v NHL nikdy neoblékl, stejně jako dres Vancouveru, kam ho Rangers vyměnili letos v únoru.

O rok mladší Miller pomohl v uplynulé sezoně 13 góly a 34 asistencemi Tampě k vítězství v základní části NHL. V minulosti hrál také za Rangers.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články