Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Start NHL stále v nedohlednu. Odvoláno bylo už 135 utkání

New York - Vedení NHL stáhlo svůj poslední návrh nové kolektivní smlouvy. Stalo se tak po vypršení čtvrtečního termínu pro dohodu s hráčskou asociací NHLPA. Ten byl stanoven jako poslední možnost zachránit kompletní sezonu přerušenou výlukou kvůli neshodám o výnosy z ligy. Dalším krokem šéfů zámořské soutěže by mělo být zrušení všech listopadových zápasů. Dosud bylo od plánovaného začátku 11. října odvoláno už 135 utkání, tedy zhruba 11 procent celého ročníku.

Utkání Los Angeles - New Jersey
zdroj: AP autor: Mark J. Terrill

"Když jsme minulé úterý předložili návrh smlouvy, řekli jsme, že bude platný jen do dneška," řekl zástupce komisionáře NHL Bill Daly. "Teď se musíme zamyslet nad tím, jak dál, protože tento návrh už není ve hře. Měl zachránit kompletní sezonu 82 zápasů," dodal.

NHL minulý týden předložila hráčským odborům podobu smlouvy s rovnoměrným rozdělením výnosů, které v minulé sezoně činily 3,3 miliardy dolarů. NHLPA jej však odmítla a následně neuspěla se třemi protinávrhy. Pak se už obě znesvářené strany k dalším jednání nesešly.

Výkonný ředitel NHLPA Donald Fehr není postojem NHL překvapen. "Je to obvyklý postup. V NBA by to probíhalo úplně stejně. Několikrát jsme uvedli, že jsme kdykoli připraveni se sejít a jednat o smlouvě. Ale oni řekli 'ne' a 'k vyjednávání potřebujete dva'. Zatím to spíš vypadá, že liga umí akorát vyhlašovat konečné termíny a ultimáta."

NHL je ve výluce potřetí za posledních 18 let. V ročníku 2004/05 se nehrálo vůbec a poprvé od roku 1919 nebyl udělen Stanleyův pohár. V sezoně 1994/95 se liga rozběhla 20. ledna poté, co přišla o 468 zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články