Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Simon prožil vítězný návrat k Penguins, gólem rozhodl o výhře na ledě Tampy

Dominik Simon podpořil v prvním hracím dni nového ročníku NHL jedním gólem výhru Pittsburghu 6:2 na ledě Tampy Bay a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Branka českého útočníka, který se v létě po roce v Calgary vrátil do míst, kde začínal svou kariéru v NHL, byla vítězná.

Pittsburgh udeřil po bezbrankové úvodní třetině dvakrát na začátku té druhé zásluhou Dantona Heinena a Briana Boylea, který se v NHL představil po čtrnáctiměsíční pauze.

Simon v 52. minutě zvýšil na 3:0, poté co jeho nahození od pravého mantinelu prošlo brankáři Andreji Vasilevskému, který měl zakrytý výhled, mezi betony.

Český útočník, který v minulé sezoně v jedenácti zápasech za Calgary nebodoval, skóroval poprvé od začátku loňského února.

"Byl to úžasný pocit. Měl jsem štěstí, že už v přípravných zápasech jsem dal nějaké branky, to bylo také skvělé. Soutěžní utkání jsou ale o něčem jiném, jsem za ten gól vděčný," řekl Simon.

Divoký závěr byl důsledkem risku Tampy Bay, která se odhodlala ke hře bez gólmana už v 54. minutě. Obhájce sice snížil na 1:3 a 2:4, ale také třikrát inkasoval.

Na výhře Pittsburghu, který hrál bez zraněných lídrů Sidneyho Crosbyho a Jevgenije Malkina, se podílelo šest různých střelců.

"Všichni jsme cítili, že jsme velmi dobře připraveni. Věděli jsme, co máme na ledě dělat. Šlo jen o to, abychom to dodrželi a dělali správně. Myslím, že jsme si v tom vedli velmi dobře," pochvaloval si Simon.

"Je to jen jeden zápas, ale dokázali jsme si, že můžeme hrát i proti takovému týmu dobře a že můžeme nad ním vyhrávat," podotkl.

Trenéra Tampy Bay Jona Coopera rozladil výkon týmu a řekl, že by byl výsledek stejný, i kdyby Pittsburgh postavil rezervní tým.

"Převážně jsme jen pozorovali, co se okolo nás děje. Před zápasem jsme sledovali, jak ke stropu haly stoupá vlajka za vítězství ve Stanley Cupu, a potom jsme koukali i na jejich tým, jak si jde za výhrou. Byli lepší v každém aspektu hry a jen díky gólmanovi není výsledek ještě horší," konstatoval.

Seattlu vstup do soutěže nevyšel a po dvou gólech Maxe Paciorettyho a zásahu Jonathana Marchessaulta prohrával ve 27. minutě s Vegas už 0:3.

Nováček se ale nepoložil a ve 48. minutě bylo vyrovnáno. Postarali se o to Ryan Donato, Jared McCann a Morgan Geekie.

Nerozhodný stav ale vydržel jen 35 sekund, poté se o vítězný gól Vegas postaral Chandler Stephenson.

Puk sice do branky dostal bruslí, rozhodčí ale gól uznali, protože ani u videa se neprokázalo úmyslné kopnutí. Třemi přihrávkami se na vítězství podílel útočník Mark Stone.

Výsledky úterních zápasů NHL:

Tampa Bay - Pittsburgh 2:6 (0:0, 0:2, 2:4)
Branky: 55. Cirelli, 57. Killorn - 21. Heinen, 25. Boyle, 52. Simon, 55. Blügers, 58. Rodrigues, 59. Rust. Střely na branku: 28:35. Diváci: 19 092. Hvězdy zápasu: 1. Carter, 2. Heinen, 3. Simon (všichni Pittsburgh).

Vegas - Seattle 4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
Branky: 4. a 27. Pacioretty, 7. Marchessault, 49. Stephenson - 32. Donato, 33. J. McCann, 48. Geekie. Střely na branku: 30:31. Diváci: 18 431. Hvězdy zápasu: 1. Mark Stone, 2. Stephenson, 3. Pacioretty (všichni Vegas).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články