Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Simon prožil úspěšný debut, Palát si připsal gól a asistenci

New York - Ondřej Palát se podílel brankou a přihrávkou na výhře Tampy Bay 4:0 v Columbusu. Dominik Simon ozdobil svůj premiérový start v soutěži asistencí u vítězné branky Pittsburghu, který uspěl na ledě hokejistů New York Rangers 5:3. Brankář Petr Mrázek inkasoval pouze jednou, přesto si připsal porážku, neboť s Detroitem doma podlehl Torontu 0:1.

Utkání New York Rangers - Pittsburgh
zdroj: AP autor: Adam Hunger

New York Rangers - Pittsburgh 3:5

Účastník loňského mistrovství světa v Praze Simon byl ve třetí třetině nejprve na ledě u gólu domácího týmu na 3:3, v 52. minutě ale záporný bod vymazal asistencí Mattu Cullenovi. Pittsburský útočník nahodil od zadního mantinelu puk před branku a ten se od brusle Marca Staala odrazil mezi betony Henrika Lundqvista.

Na tento gól už Rangers neodpověděli, naopak v poslední minutě inkasovali z hole Sidneyho Crosbyho do prázdné branky popáté. Pittsburgh hrál bez zraněné ofenzivní hvězdy Jevgenije Malkina, který bude mimo hru šest až osm týdnů.

"Myslím, že na mě šly mdloby," líčil Simon své pocity těsně před utkáním. "Když zápas začal, byl to neuvěřitelný pocit. Celý život o to usilujete, pracujete na tom a povedlo se to. Navíc v Madison Square Garden. A k tomu jsme vyhráli," rozplýval se český útočník, který byl draftován minulý rok až v pátém kole.

Společně se Simonem byl v sobotu povolán z farmy Pittsburghu do hlavního týmu i Conor Sheary, který byl se dvěma góly hlavním strůjcem úspěchu na ledě Rangers. Výkony obou hráčů, kteří se do áčka dostali díky zranění Jevgenije Malkina (předpokládaná absence šest až osm týdnů) a Scotta Wilsona (několik dní), si trenér Penguins Mike Sullivan pochvaloval. "Vedli si výtečně," uvedl.

Columbus - Tampa Bay 0:4

Ondřej Palát se podílel gólem a asistencí na výhře Tampy Bay 4:0 na ledě Columbusu. V 51. minutě ujel český útočník ve vlastním oslabení, ale místo střely přenechal puk Stevenu Stamkosovi, který skóroval podruhé v utkání a zvýšil na 3:0.

O čtyři minuty později si oba hráči po dalším rychlém protiútoku vyměnili role, Palát vstřelil dvanáctý gól v sezoně a po utkání byl vyhlášen jeho třetí hvězdou. Hráči Lightning ukončili sérii tří porážek.

Detroit - Toronto 0:1

Mrázek, který byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu, kryl 26 střel. Výstavní zákrok předvedl hned v úvodu zápasu, kdy skokem okradl o gól Williama Nylandera, jenž střílel do odkryté klece. Bezbrankový stav udržel ostravský rodák i po úniku Nazema Kadriho a kapituloval až ve 40. minutě, kdy domácí obraně ujel Michael Grabner.

Původně bylo po Grabnerově nájezdu nařízeno trestné střílení, protože útočník Toronta byl faulován a Mrázek jeho první střelu chytil. Jenže puk se následně odrazil od betonu českého gólmana zpět ke Grabnerovi, který s pukem doklouzal do branky. A rozhodčí po poradě u videa trefu uznali. "Puk byl v brance dříve, než vypadla z kolíků. Rozhodčí to posoudili správně," řekl trenér Detroitu Jeff Blashill a ocenil výkon Mrázka, který chytal druhý zápas ve druhém dni. "Cítil jsem se skvěle. Mám z toho radost, protože loni jsem se trochu trápil, když jsem chytal dva dny po sobě. Porážka je pro mě ale zklamáním," uvedl český gólman.

Výsledky NHL

New York Rangers - Pittsburgh 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)

Branky: 19. Kreider, 29. Brassard, 46. McDonagh - 28. a 36. Sheary, 12. Hörnqvist, 52. Cullen (Simon), 60. Crosby. Střely na branku: 27:33. Diváci: 18 006. Hvězdy zápasu: 1. Sheary (Pittsburgh), 2. Stepan (NY Rangers), 3. Cullen (Pittsburgh).

Columbus - Tampa Bay 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)

Branky: 26. a 51. Stamkos (na druhou Palát), 49. Naměstnikov, 55. Palát. Střely na branku: 37:37. Diváci: 14 701. Hvězdy zápasu: 1. Stamkos, 2. Bishop, 3. Palát (všichni Tampa Bay).

Detroit - Toronto 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka: 40. Grabner. Petr Mrázek odchytal za Detroit celé utkání, inkasoval jeden gól z 27 střel a úspěšnost zásahů měl 96,3 procenta. Diváci: 20 027. Hvězdy zápasu: 1. Bernier (Toronto), 2. Mrázek (Detroit), 3. Grabner (Toronto).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články