Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Selänne nekončí, bude dál prohánět Jágra

Anaheim – Dlouho váhal a napínal fanoušky, nakonec se ale hokejový útočník Teemu Selänne rozhodl, že bude pokračovat v kariéře a odehraje ještě jednu sezonu za Anaheim. Jeho souboj s českou hvězdou Jaromírem Jágrem o nejlepšího evropského střelce v historii NHL tak budeme moci sledovat i v příští sezoně.

Teemu Selänne přijímá gratulace spoluhráčů
zdroj: AP autor: Gene J. Puskar

Třiačtyřicetiletý Selänne v létě dlouho váhal, zda bude v kariéře pokračovat. Nakonec se však rozhodl k údajně poslední sezoně, což Anaheim oznámil netradičně prostřednictvím humorného videa na YouTube. "Finský blesk" se v něm trápí na golfu a po sérii trapasů zavolá generálnímu manažerovi Ducks Bobu Murraymu a oznámí mu, že se vrací ještě na jeden rok.

Selänneho tak čeká jednadvacátá sezona v NHL a patnáctá v Anaheimu. Podle zámořských médií si vydělá dva miliony dolarů. Vítěz Stanley Cupu z roku 2007 vstoupí do nového ročníku jako jedenáctý nejlepší střelec v historii soutěže. Jeho 675 gólů je o šest méně, než má na kontě Jágr. Také nejproduktivnější Evropan v historii NHL po podpisu smlouvy s New Jersey naznačil, že ho možná čeká poslední sezona.

Selänne v 1387 zápasech základní části získal 1430 bodů, což ho řadí na patnácté místo historické tabulky produktivity. Ve sbírce má mimo jiné Calder Trophy pro nejlepšího nováčka NHL z roku 1993 a Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce z roku 1999.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články