Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Šalé podepsal se Seattlem nováčkovskou smlouvu, kterou získal i Dvořák v Los Angeles

Po draftu NHL v prvním kole přišla očekávaná dohoda. Útočník Eduard Šalé se dohodl na tříleté nováčkovské smlouvě se Seattlem Kraken, kteří si ho vybrali jako nejvýše postaveného českého zástupce na dvacáté pozici. Podle webu capfriendly.com může s podpisovým bonusem ročně vydělat 950 tisíc dolarů.

Odchovanec Komety Brno v minulé sezoně stabilně působil v seniorské extralize, za moravský klub odehrál včetně play-off 49 zápasů, ve kterých vstřelil sedm branek a přidal sedm asistencí. Ve vyřazovacích bojích nebodoval.

Vedle toho se Šalé představil na mistrovství světa hráčů do 18 i 20 let a na obou vrcholných turnajích nasbíral šest kanadských bodů. Na juniorském šampionátu se podílel na nečekaném zisku stříbrných medailí.

Šalé se stal teprve osmým hráčem prvního kola letošního draftu, který podepsal nováčkovský kontrakt. Před ním se s novými týmy už dohodli Leo Carlsson (Anaheim), Adam Fantilli (Columbus), David Reinbacher (Montreal), Nate Danielson (Detroit), Dalibor Dvorský (St. Louis), Tanner Molendyk (Nashville) a David Edstrom (Vegas).

Dalším českým hráčem, jenž podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu s týmem NHL, je obránce Jakub Dvořák. Osmnáctiletý bek, jehož Los Angeles Kings draftovali letos ve druhém kole jako celkově 54. hráče, si na jejím základě může ročně vydělat 900 tisíc dolarů.

Kapitán reprezentačního výběru do 18 let, kterého o start na juniorském světovém šampionátu připravilo zranění, je odchovancem Liberce. V dresu Bílých Tygrů v minulém ročníku debutoval v extralize a odehrál celkem 24 zápasů, ve kterých si připsal dvě asistence.

Dvořák byl letos třetím nejvýše draftovaným českým hokejistou a první volbou Kings. Na draftu ale osobně nebyl, rozhodl se, že bude trénovat doma. Už ale absolvoval takzvaný development kemp v Los Angeles.

"Ze začátku jsem si to úplně neuvědomoval, ale po kempu, který jsem v Los Angeles absolvoval, se mi otevřela realita a ty pocity jsem naplno docenil. Beru to jako skvělou novou příležitost, které se do budoucna budu snažit co nejlépe držet," uvedl Dvořák na libereckém webu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články