Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rutta skóroval, ale k výhře nepomohl. Nahrávky Voráčka i Kämpfa pomohly k bodům

Potřetí v sezoně se trefil hokejový obránce Jan Rutta, ale Tampu Bay nespasil –⁠ ta podlehla Torontu 2:6. K výhře Maple Leafs pomohl David Kämpf, který asistoval u první branky utkání. Hned dva góly připravil Jakub Voráček, ani on ale nepomohl odvrátit porážku Columbusu s Bostonem 2:3 v prodloužení.

Český obránce Jan Rutta ve službách Tampy Bay
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Dirk Shadd

Obránce Rutta v duelu s Torontem protrhl střeleckou smůlu a dal svůj první gól od konce listopadu. Člen první obranné dvojice Lightning na ose hřiště přebral Stamkosovu přihrávku a pod tlakem bránícího Tavarese se dostal pouze k bekhendovému nahození. Puk se brankáři Campbellovi schoval za skupinku clonících hráčů a nenápadný pokus mu překvapivě proklouzl mezi betony.

Branka českého beka byla posledním úspěchem, kterého se domácí dočkali. Toronto vstřelilo čtyři góly v řadě a došlo si pro pohodlnou výhru 6:2. K pátému vítězství za sebou kanadskému celku výrazně pomohl Matthews, jenž vstřelil hattrick a přidal jednu asistenci. Americký útočník v šedesátém čtvrtém zápase sezony vstřelil 54. branku a potvrdil pozici nejlepšího střelce NHL.

Matthews zároveň vyrovnal klubový rekord Ricka Vaivea v počtu gólů za sezonu. "Je to neuvěřitelné, znamená to pro mě opravdu hodně. Jen to, že mě zmiňují ve stejné větě jako takovou legendu. Je to neskutečné, hráči, jako je on, reprezentují význam Maple Leafs," řekl nadšený Matthews.

Voráček v souboji Columbusu s Bostonem připravil obě branky domácích Blue Jackets, prohru 2:3 v prodloužení ale neodvrátil. Poprvé se zkušený český útočník zapsal do statistik v páté minutě, kdy ve středním pásmu posunul puk na rozjetého Bemströma, jenž střelou na bližší tyč otevřel skóre zápasu.

Druhou přesnou nahrávku si Voráček schoval do závěru druhé třetiny. Za brankou si počkal na ideální moment, našel volného Werenského a americký obránce tvrdou ranou vyrovnal na 2:2. "Ta nahrávka byla opravdu dokonalá. Přistála mi přímo na hokejce a mně stačilo pouze trefit branku. Jake (Voráček) opět potvrdil, že když dostane prostor, dokáže vymyslet perfektní přihrávku z jakékoliv pozice," pochválil elitní bek Columbusu Voráčka, který v sezoně zaznamenal už 46 asistencí.

Po bezbrankové třetí části šel zápas do prodloužení, které po minutě a třech sekundách rozhodl druhým gólem v zápase Jake DeBrusk. Columbus prohrál posedmé v řadě a nadále se mu vzdaluje možnost účasti ve vyřazovacích bojích. "Mrzí mě to i za kluky. Ve většině zápasů jsme více než důstojným soupeřem, ale nedokážeme ty duely zlomit na naši stranu," litoval trenér Brad Larsen.

Bostonu v závěru scházel David Pastrňák, který ve třetím dějství odstoupil kvůli nespecifikovanému zranění. Český kanonýr odehrál přes patnáct minut a podruhé za sebou vyšel bodově naprázdno.

Hokejisté Calgary s brankářem Danielem Vladařem na střídačce zdolali Los Angeles 3:2 a na třetím místě Západní konference se bodově dotáhli na druhou Minnesotu. Uspělo také čtvrté St. Louis, které porazilo Arizonu 5:1. Brankář Coyotes Karel Vejmelka pouze kryl záda Ivanu Prosvětovovi, který ani ve svém třetím zápase v ročníku nedosáhl na výhru. Český útočník Jan Jeník odehrál za Arizonu přes třináct a půl minuty.

Výsledky NHL:

Columbus - Boston 2:3 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky: 5. Bemström (Voráček), 40. Werenski (Voráček) - 19. a 62. DeBrusk, 28. Craig Smith. Střely na branku: 22:37. Diváci: 15.396. Hvězdy zápasu: 1. DeBrusk (Boston), 2. Voráček (Columbus), 3. McAvoy (Boston).

St. Louis - Arizona 5:1 (0:0, 4:0, 1:1)
Branky: 24. a 54. Tarasenko, 23. Barbašev, 27. B. Schenn, 35. Bučněvič - 44. N. Schmaltz. Střely na branku: 29:22. Diváci: 17.163. Hvězdy zápasu: 1. Tarasenko, 2. Bučněvič, 3. Thomas (všichni St. Louis).

Tampa Bay - Toronto 2:6 (1:1, 1:3, 0:2)
Branky: 7. Kučerov, 26. Rutta - 22., 30. a 48. Matthews, 2. Engvall (Kämpf), 33. Kerfoot, 52. Marner. Střely na branku: 34:39. Diváci: 19.092. Hvězdy zápasu: 1. Matthews, 2. Marner, 3. Campbell (všichni Toronto).

Los Angeles - Calgary 2:3 (2:1, 0:2, 0:0)
Branky. 14. a 20. Kempe - 1. a 35. J. Gaudreau, 34. E. Lindholm. Střely na branku: 30:33. Diváci: 13.464. Hvězdy zápasu: 1. J. Gaudreau (Calgary), 2. Kempe (Los Angeles), 3. E. Lindholm (Calgary).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články