Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Rutta má o klubové příslušnosti jasno ještě před startem MS, v Tampě prodloužil o rok

V Tampě Bay chtěl pokračovat, nebylo ale jasné, zda a kdy novou smlouvu podepíše. Nakonec se obránce Jan Rutta dohodl s Lightning na novém jednoletém kontraktu ještě před začátkem světového šampionátu na Slovensku, podle kterého si vydělá 1,3 milionu dolarů.

Český obránce Jan Rutta ve službách Tampy Bay
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Dirk Shadd

Tampa Bay získala Ruttu v první polovině ledna z Chicaga, s kterým loni v březnu podepsal po premiérové sezoně v NHL roční jednocestnou smlouvu na 2,25 milionu dolarů. Po jejím vypršení se mohl stát nechráněným volným hráčem.

"Já bych samozřejmě rád zůstal v Tampě. Uvidíme, jak to dopadne. Může to být za pár dní a může to trvat déle," řekl Rutta poté, co se v tomto týdnu připojil k národnímu týmu. Nakonec má jasno ještě během Českých hokejových her, které jsou generálkou na šampionát.

Probojuje se Jan Rutta na mistrovství světa? A kdo z obránců má šanci dostat se na šampionát? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

O šanci v týmu Lightning musel po příchodu z farmy Chicaga bojovat rovněž v AHL v Syracuse Crunch a dočkal se 9. března v duelu proti Detroitu. V celkem 14 duelech základní části si připsal dvě asistence a stejnou bilanci měl ve čtyřech utkáních play-off.

Do NHL přišel předloni jako nedraftovaný volný hráč a za Chicago a Tampu Bay nasbíral v 94 zápasech 28 bodů za osm branek a 20 asistencí. V AHL účastník mistrovství světa v Paříži v roce 2017 zaznamenal ve 26 duelech 12 bodů za čtyři góly a osm přihrávek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články