Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Rangers zvítězili na Floridě a dostali se do vedení v sérii

New York Rangers vyhráli na ledě Floridy 5:4 v prodloužení a ve finále Východní konference NHL vedou 2:1 na zápasy. Rozhodl Alex Wennberg v čase 65:35 svým prvním gólem v letošním play-off. Po dvou gólech podpořili vítězství Alexis Lafreniére a Barclay Goodrow. Domácím, kteří si vynutili ve třetí třetině prodloužení ze stavu 2:4, nestačily dvě trefy Sama Reinharta.

Duel Florida vs. NY Rangers
zdroj: ČT4 autor: Profimedia

"Byl to intenzivní zápas, hrálo se nahoru dolů. A když vidíte, že skončil puk v síti, je to obrovský výbuch energie, emocí. Je to skvělé," rozplýval se Wennberg, který byl začátkem března vyměněn ze Seattlu do New Yorku. V novém působišti skóroval teprve podruhé. "Možná tolik neboduju jako dřív, ale jsme tým. Nezáleží, kdo je hrdinou zápasu, kdo rozhodne. Hlavní je, že bojujeme jeden za druhého. Vše děláme společně," podotkl.

Reinhart se zapsal mezi střelce jako první. Útočník Floridy využil v čase 2:50 přesilovou hru, když vybruslil z rohu kluziště a bekhendem otevřel skóre. Rangers otočili v osmé minutě během 25 sekund. Lafreniére dostal přihrávku do jízdy za domácí obranu a vyrovnal bekhendem pod horní tyč. Goodrow poslal hosty do vedení tečí. Divokou úvodní třetinu zakončil Reinhart, který dalším bekhendem potrestal vyloučení Rangers a upravil na 2:2.

V závěru prostřední části odskočil tým z New Yorku do dvougólového trháku. Individuální akcí se nejdříve blýskl Lafreniére a na něj navázal trefou v oslabení Goodrow. Florida ale manko smazala slepenými góly. Přihrávka do předbrankového prostoru se odrazila ve 46. minutě do sítě Rangers od brusle Aleksandera Barkova a střelou z levého kruhu vzápětí vyrovnal Gustav Forsling.

Domácím se vyplatily změny v sestavě, ke kterým se odhodlali před třetí třetinou. "Někdy je potřeba udělat něco jinak. Myslím, že to vyšlo. Rozjeli jsme se. Lépe jsme se pohybovali, více jsme bojovali," komentoval Barkov zlepšenou hru. Florida soupeře přestřílela ve třetí třetině a prodloužení 18:8. "Škoda, že jsme nedotáhli obrat. S výsledkem nejsme spokojeni, ale myslím si, že jsme udělali několik dobrých věcí, které si můžeme přenést do dalšího zápasu," doplnil.

Rangers rozhodli o výhře stejně jako v minulém utkání v prodloužení. Druhý bod v sérii zajistil týmu Wennberg tečí střely Ryana Lindgrena od modré čáry. Domácí brankář Sergej Bobrovskij bezprostředně poté reklamoval, že autor vítězné trefy zasáhl puk úmyslně rukavicí, ale rozhodčí nesouhlasili a gól platil. Z výhry se radoval i český útočník Filip Chytil, který v zápase nebodoval.

"Třetí třetina byla pravděpodobně nejtěžší v sérii a jejich nejlepší. Dobývali nás a vyrovnali. Před prodloužením jsme hráčům připomínali, že je potřeba se vrátit zpátky do práce. Nabádali jsme je, aby zase útočili, napadali. To byl hlavní vzkaz. Aby makali a věřili si," uvedl trenér Rangers Peter Laviolette.

Florida – NY Rangers 4:5 v prodl. (2:2, 0:2, 2:0 - 0:1)

Branky: 3. a 15. Reinhart, 46. Barkov, 47. Forsling – 8. a 36. Lafreniére, 8. a 39. Goodrow, 66. Wennberg. Střely na branku: 37:23. Diváci: 19 780. Hvězdy zápasu: 1. Wennberg (NY Rangers), 2. Reinhart (Florida), 3. Lafreniére (NY Rangers). Stav série: 1:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články