Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rangers dokonali obrat, dál jdou i obhájci z Chicaga

New York - Hokejisté New Yorku Rangers zvítězili v rozhodujícím utkání 2. kola play-off NHL na ledě Pittsburghu 2:1 a podruhé během posledních tří let postoupili do finále Východní konference. Prvního finalistu má i Západní konference, obhájce Stanleyova poháru Chicago vyhrálo ledě Minnesoty 2:1 v prodloužení a sérii ovládlo v poměru 4:2.

Radost hokejistů Rangers
zdroj: AP

Pittsburgh - NY Rangers 1:2

Největší hvězdou zápasu v Pittsburghu byl vyhlášen brankář hostů Henrik Lundqvist, jenž si připsal 35 zákroků a popáté v řadě dovedl Rangers k výhře v sedmém utkání. Švédský brankář inkasoval pouze z hole Jussiho Jokinena, jenž v úvodu prostřední třetiny odpověděl na trefu Briana Boyla. Vyrovnanou sérii, v níž Rangers poprvé v klubové historii otočili stav z 1:3, rozuzlil Brad Richards.

"Na konci zápasu už jsem toho měl dost," přiznal Lundqvist, jenž v posledních třech utkáních inkasoval jen tři branky ze 105 střel. "Dokázali jsme, že se člověk nesmí vzdávat. Musíte vždy věřit v sebe a to, co děláte. A podle mě je taky extrémně důležité, abyste se soustředili na přítomnost a nemysleli příliš na to, co se stane, když prohrajete," dodal.

Trenér Pittsburghu Dan Bylsma žehral na nízkou produktivitu, která jeho tým postihla od pátého zápasu, přestože si vytvářel dost šancí. Rangers v nich eliminovali hvězdu "Tučňáků" Sidneyho Crosbyho, který v posledních třech utkáních nebodoval a celkově v sérii zaznamenal gól a dvě asistence. "Samozřejmě že jsem chtěl dávat více gólů a přispívat týmu více. Ale vždycky se to nepodaří. Nebylo to nedostatkem snahy," uvedl Crosby. Rangers se ve finále konference střetnou s lepším z dvojice Boston - Montreal.

Minnesota - Chicago 1:2 PP

Chicago úterní zápas skvěle odstartovalo a už ve druhé minutě vedlo zásluhou gólu Krise Versteega. O těsný náskok jej v úvodu prostředního dějství připravil Erik Haula a na další trefu se čekalo až do 70. minuty. S notnou dávkou štěstí ji vstřelil Patrick Kane poté, kdy se nahození od červené čáry nečekaně od zadního mantinelu odrazilo přímo před branku.

"Takhle se puk nikdy neodrazil ani v tréninku," řekl zklamaný brankář Wild Ilja Bryzgalov. "Prvního najíždějícího hráče jsme ještě pokryli, ale nebyli jsme schopni dostat puk do bezpečí a oni z toho skórovali. Přitom ve třetí třetině jsme ještě trefili několikrát tyčku. Dneska nám nepřálo štěstí," povzdechl si ruský gólman po zápase, který znamenal pro Minnesotu konec sezony.

Zach Parise: "Nemohli jsme být vyřazení horším způsobem. Takhle to nemělo skončit. Prohráli jsme sice s velmi dobrým týmem, ale neznamená to, že jsme si nevěřili. Mohli jsme přes ně postoupit, šance jsme na to měli. Ale nevyšlo to."

Chicago opět potvrdilo, že je vysoce efektivní při využívání mečbolů. Od play-off 2009 jich proměnilo 12 ze 14 včetně šesti ze sedmi na ledě soupeře. "Dnes jsme nehráli nejlíp, jak umíme, přesto jsme dokázali najít cestu k vítězství, jak se nám to daří v posledních letech. I když dnes to bylo se štěstím. Ale pokud si mě najde anebo mi dají nebesa požehnání, nepohrdnu tím," řekl Kane, který dal v letošním play-off třetí vítězný gól.

V dresu Chicaga, které ve finále konference narazí na vítěze série Anaheim - Los Angeles, se ve druhém utkání za sebou nevešel do sestavy český obránce Michal Rozsíval.

Výsledky 2. kola play-off NHL:

Východní konference - 7. zápas: Pittsburgh - NY Rangers 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky: 25. J. Jokinen - 6. Boyle, 28. B. Richards. Střely na branku: 36:20. Diváci: 18 635. Konečný stav série: 3:4.

Západní konference - 6. zápas: Minnesota - Chicago 1:2 v prodloužení (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
Branky: 23. Haula - 2. Versteeg, 70. P. Kane. Střely na branku: 35:27. Diváci: 19 396. Konečný stav série: 2:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články