Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Radulov podepsal roční smlouvu v Montrealu, přijde si na 5,75 milionu dolarů

Montreal - Ruský hokejový útočník Alexandr Radulov bude nastupovat od nové sezony za Montreal. S kanadským klubem podepsal kontroverzní Rus jednoletou smlouvu, která mu vynese 5,75 milionu dolarů. Devětadvacetiletý Radulov hájil poslední čtyři sezony barvy CSKA Moskva v KHL. Do Montrealu také míří gólman Al Montoya, který v minulé sezoně působil na Floridě. S vedením Canadiens podepsal smlouvu na jednu sezonu na 950 tisíc dolarů.

Alexander Radulov v dresu CSKA
zdroj: ISIFA

Radulov, dvojnásobný mistr světa z let 2008 a 2009, zářil v KHL a na mezinárodní scéně, ale v NHL má za sebou dvakrát zvláštní konec svých angažmá. V roce 2008 opustil Nashville, přestože měl ještě rok platnou smlouvu a odešel bez souhlasu Predators do Ufy.

Před čtyřmi roky posílil Nashville až v druhé polovině března po skončení sezony s Ufou a byl v průběhu druhého kola play-off spolu s běloruským útočníkem Andrejem Kosticynem suspendován za porušení týmových pravidel. Podle spekulací tisku vysedávali do ranních hodin v baru. Následně se vrátil do KHL, kde oblékl dres CSKA.

Radulov dosud v NHL sehrál 154 zápasů a připsal si 102 bodů za 47 branek a 55 asistencí. V 18 utkáních play-off si připsal 14 bodů za šest branek a osm přihrávek. Kvůli jednáním v zámoří letos na konci dubna bez omluvy nenastoupil na soustředění Ruska před domácím mistrovstvím světa v Moskvě. Pak v širším kádru kouče Olega Znaroka byl, ale nakonec na turnaji nehrál. Podle vedení sborné to bylo kvůli zranění.

V KHL Radulov získal čtyřikrát cenu pro nejužitečnějšího hráče (2010-12 a 2015), třikrát vyhrál produktivitu základní části (2011, 2012 a 2015) a dvakrát vládl kanadskému bodování v play-off (2010 a 2015). Celkem v KHL ve 483 duelech včetně play-off zaznamenal 581 bodů za 193 gólů a 388 asistencí.

Jednatřicetiletý Montoya působil poslední dvě sezony v dresu Floridy a kryl záda Robertu Luongovi. V NHL bývalý gólman Phoenixu, New York Islanders a Winnipegu odchytal celkem 136 zápasů s průměrem 2,59 obdržené branky na zápas, s úspěšností zákroků 90,9 procenta a pětkrát udržel čisté konto.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články