Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Připravit se na novou sezonu je každým rokem těžší, přiznává Jágr

Praha - Hokejový útočník Jaromír Jágr se již naplno připravuje na další sezonu v NHL. Hvězda Floridy Panthers však vedle přípravy a tréninků musí plnit i řadu povinností se sponzory. Čtyřiačtyřicetiletý hráč se představil na závěrečném dnu sportovní kampaně pro děti "Dostaň Jágra", pokřtil svůj kalendář a dále se chystá na sportovní festival Sporťáček v Ostravě.

"Jak se teď cítím hokejově? Byl jsem na to lépe. Poslední dva týdny jsem měl trošku více sponzorských povinností, takže jsem trošičku vypadl z tréninku. Jsou ale věci, které musím do odletu zvládnout," řekl Jágr na křtu kalendáře.

Čas zatím nenašel ani na dovolenou, na kterou by ráda vyrazila jeho přítelkyně Veronika Kopřivová. "Asi budu muset, co jiného mi zbývá," rozesmál se Jágr na dotaz, zda ještě před odletem do USA někam pojede. "Kdybych někam jel, tak maximálně na dva dny. To se ani nedá mluvit o dovolené," doplnil již vážněji.

Jágr se chystá na třiadvacátou sezonu v NHL a poznává, že každý rok je to těžší a těžší. "Jde o to, na jak dlouho vypadneš ze zápasového tempa. Kdybych hrál finále Stanley Cupu, tak bych měl třeba jen dva a půl měsíce přestávku a bylo by to to nejjednodušší," podotkl Jágr.

Ideální podle něj byl rok 2013, kdy hrál s Bostonem finále a další sezona v New Jersey se mu vydařila. "Aniž bych něco extra dělal, tak jsem druhý rok měl nejlepší sezonu za posledních deset let. Když z toho ve stáří vypadneš, tak je velice těžké se do toho zpět znovu dostat," uvedl nejproduktivnější Evropan v historii NHL.

Vedle vlastní přípravy musí Jágr řešit i situaci v prvoligovém Kladně, jehož je většinovým majitelem. Letos se rozhodl ustoupit městu a jednatelem klubu jmenovat Pavla Pateru, jenž je zároveň trenérem A týmu. "Měl jsem pocit, že to bude to nejlepší, co může být. Poslední dva roky, kdy jsme spadli (z extraligy) a nedostali se zpět, jsme byli hodně kritizovaní od lidí i od našeho partnera města, že jsme se nedokázali vrátit do extraligy a investované peníze jsou zbytečné atd.," řekl Jágr.

Kritika zejména ze strany města, které teď nominovalo do funkce Pateru, Jágra mrzela. "Snažím se dělat maximum, aby hokej na Kladně byl. A někteří si myslí, že je to daleko jednodušší, než to opravdu je. Komunikace mezi městem a naší stranou nebyla ideální a my nejsme tým, který by si mohl dovolit ztratit dotace od města. A to, že poslední dva roky nepřicházely, nám ublížilo, i když jsme to nějak přežili. Dál by to takhle nešlo," vysvětlil Jágr, proč se rozhodl vyjít městu vstříc. "Podle nadcházejícího roku se rozhodnu, co dále," podotkl nejslavnější kladenský odchovanec.

Do USA se chystá odletět v druhé polovině září a již v Severní Americe bude sledovat Světový pohár. "Ještě předtím se ale půjdu v Praze podívat na domácí zápas s Ruskem. A nějakým způsobem to budu sledovat i poté," uvedl Jágr, který po loňském světovém šampionátu ukončil reprezentační kariéru a nenechal se již přemluvit, aby v Torontu startoval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články