Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Přijde mi to umělé, je hodně peněz na stole, říká Voráček o návrhu NHL na dohrání sezony

Kapitán národního týmu zatím vyčkává v České republice a tráví čas s nejbližšími. Za pár týdnů ale může být zase povolán do hry svým klubem Philadelphií Flyers. Jakub Voráček tak sleduje vývoj ohledně možného dohrání nejprestižnější hokejové ligy světa. Vedení NHL a výkonný výbor hráčské asociace (NHLPA) se dohodly na restartu soutěže se 24 týmy rovnou v play-off. 

Útočník Philadelphie Jakub Voráček
zdroj: ČTK/AP autor: Matt Slocum

O přesných podmínkách dohrání ročníku se bude ještě jednat, ale obrysy už jsou dané. Do play-off se půjde podle aktuálního bodového průměru ze základní části. Mělo by se hrát jen na několika stadionech a místo obvyklého počtu 16 celků s 24 týmy.

"Přijde mi to takové umělé, hrát bez diváků a na nějakém místě. S tím, že se mohou do play-off dostat týmy, které by měly nulovou šanci před tím, než začala situace s koronavirem v té druhé polovině března," řekla třicetiletá opora Flyers v pořadu "Hokej v 60 minutách".

Nejlepší čtyři celky každé konference by měly mít na úvod play-off volno. Zbylých šestnáct se pak poměří v předkole. "Bohužel jak všichni vědí, je hodně peněz na stole, což je důvod, proč se tohle vymýšlí. Podle mě se má dohrávat s fanoušky a za normálních okolností, aby to mělo normální šťávu. Jenže když já říkám ne, nebo že se mi to nelíbí, tak je mi to houby platný," pokrčil rameny reprezentační lídr.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor Jakuba Voráčka pro Hokej v 60 minutách

V národním mužstvu mu bude v nové sezoně šéfovat nové trenérské trio. Realizačnímu týmu s Milošem Říhou vypršela smlouva. Na lavičce jej nahradí Filip Pešán, který dovedl Liberec v sezoně 2015/2016 k extraligovému titulu.

"Osobně ho neznám. Poznali jsme se v Bratislavě, když jsme se jednou bavili asi deset minut v hotelu. Názory jsem slyšel různé, většinou pozitivní. I díky němu je Liberec jeden z nejkvalitnějších týmů v Česku. Je to člověk, který má perspektivu, ale nemůžu ho soudit. To můžu dělat po kariéře až napíšu třeba nějakou knížku," pousmál se kladenský rodák.

Voráček se těší i na asistenty Martina Straku a navrátilce k reprezentaci Jaroslava Špačka. "Špágr dělá spíš obránce. Já se těším hlavně na Martina Straku, kterého jsem sledoval odmala. Ať hrál v Pittsburghu nebo v Rangers. Je to velice kvalitní hráč, odehrál toho strašně moc. Supr člověk. Těším se na spolupráci a doufám, že nám to bude šlapat," dodal muž, který si v letošní sezoně NHL připsal v 69 duelech 56 bodů, z toho 12 gólů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články