Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Premiéra v NHL a hned doma. Běhal mi mráz po zádech, žasl Kubalík a zapsal historický milník

Všichni tři Češi, kteří se ukázali na ledě, se shodli: Byl to mimořádný zápas. Pro útočníka Dominika Kubalíka ale o to víc, že šlo o premiéru v NHL. Komu se povede debutovat před domácím publikem v lize, o které v mládí snil? Čtyřiadvacetiletý reprezentant je první Evropan, kterému se to poštěstilo. Speciální utkání v Praze však samozřejmě kazí porážka Chicaga 3:4 s Philadelphií.

Je nám líto, video expirovalo.
Philadelphia porazila v Praze Chicago, Kubalík debutoval

"Pocity jsou smíšené, na jednu stranu to bylo skvělé a hlavně doma. Jsem rád, že tento zápas všichni z mé rodiny viděli. Jen mě mrzí, že na konci nebyla výhra," pokrčil rameny Kubalík.

Vše bylo vyšperkované tím, že na ledě bojoval po boku krajana Davida Kämpfa ve třetí útočné formaci. Na dopoledním tréninku k oběma promlouval kouč Blackhawks Jeremy Colliton. "Říkal, abychom si to hlavně užili, že je to zápas, který už se opakovat asi nebude. Radil nám, abychom hráli v klidu a nebyli nějak zbytečně pobláznění," popsal rodák z Plzně.

Do Prahy se ze západu Čech sjeli kamarádi a rodina, celkem rozdal Kubalík patnáct lístků. "Všichni, které jsem tu chtěl, tady byli. Ale vlastně nevím kde. V tom davu to ani nešlo poznat," pousmál se český forvard.

Sestřih utkání Chicago - Philadelphia:

Trenér dopřál Kubalíkovi i Kämpfovi minuty slávy už před duelem. Jejich formaci zařadil jako úvodní, tím pádem jejich tváře byly v záři reflektorů a hlasatel je jmenoval. "Pocit skvělý, šel mi z toho až mráz po zádech. Jsem rád, že přišlo tolik lidí a že nás takto podpořili. Za to patří dík," řekl nováček v dresu Blackhawks.

Kubalíka nakonec rodina na ledě viděla bez sekundy 14 minut. Na 51 sekund se mihl v přesilovce. Třikrát vypálil na branku a přidal čtyři hity, což bylo se dvěma spoluhráči nejvíc z týmu. "Byl to můj první zápas, samozřejmě jsem se snažil hrát svou hru. Nebylo to špatné, ale vím, že to může být lepší. Mám na čem pracovat," uvědomoval si.

Mohl to mít i s gólem. Kubalík v závěru první třetiny pohotovou střelou protáhl gólmana Cartera Harta, ale kanadský brankář se zaskvěl. "Přišel jsem k tomu trochu jako slepý k houslím. Brandon (Saad) tam promáchl a já puk viděl na poslední chvíli. Zametl jsem to tam po zemi. Nepadlo to, tak třeba příště," prohlásil Kubalík.

Kubalíkova šance, kterou zneškodnil Hart:

Nyní kanonýra národního týmu čeká návrat do Ameriky a vlastně další soutěžní debut, tentokrát před zámořskými fanoušky. "Řekněme, že to bude druhá premiéra. Těším se na ni úplně stejně jako na tuto. Bude to zase něco jiného, v naší hale," povídal.

Na aklimatizaci dostane se spoluhráči čas. Chicago nastoupí k dalšímu utkání až 10. října doma proti San Jose. "Letíme už v sobotu, máme tam ale potom den volna, takže prostor na srovnání bude. Dáme se do kupy," dodal Kubalík.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články