Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Povedeným sólem si řekl o prodloužení kontraktu. Budou ale mít Devils se Zachou trpělivost?

Rozpačitou základní část zakončil skvělou individuální akcí, kterou opět naznačil svůj potenciál. Pavel Zacha patří k nejmladším českým hráčům, kteří v NHL nastupují pravidelně. Zda to tak bude i nadále, je ale otázkou budoucnosti. Útočníkovi New Jersey Devils vyprší po sezoně nováčkovský kontrakt a stane se chráněným volným hráčem.

Pavel Zacha
zdroj: ČTK/AP autor: Julio Cortez

Není mnoho lepších způsobů, jak oslavit narozeniny. Zacha si nadělil ke svým dvaadvacetinám místo dortu gólovou parádu, kterou si řekl o zařazení do nejlepších momentů sezony. Tváří v tvář obránci Aaronu Ekbladovi, bývalému nejlepšímu nováčkovi NHL, se pustil do kličky s povedenou stahovačkou do bekhendu a po objetí okolo beka Floridy si to namířil na veterána v brance Roberta Luonga.

Gólman Panthers minul hokejkou puk, který si Zacha prohodil v brankovišti, a marně se natahoval pravým betonem po střele českého forvarda. Zacha pohodlně zavěsil do poloodkryté brány a mohl se radovat.

"Byla to skvělá akce. Je velice atletický a málokdo má takové schopnosti, ne každý tohle umí. Vidíte u něj tyhle záblesky, ale zároveň byste u něj chtěli vidět víc vyrovnanosti v dalších aspektech hry. Ale byl to úžasný gól a jsem za něho rád," hodnotil Zachovu branku trenér New Jersey John Hynes.

Podívejte se na Zachovo sólo proti Floridě:

Kouč Devils tak trochu naznačil, že zástupci vedení klubu nejsou se Zachou tak spokojeni, jak by si představovali. V průběhu sezony, kdy se českému útočníkovi nedařilo, ho dokonce poslali na farmu do Binghamtonu do nižší AHL. V sezoně odehrál v NHL jen 61 zápasů, a ačkoli si Zacha na poslední chvíli vyrovnal kariérní maximum ziskem 25 bodů, mířil nejen on podstatně výš.

Zachovi je často vyčítáno menší zaujetí pro hru, kritici poukazují na ztráty puků a absenci vytváření gólových šancí či vyšší produktivity. Letos si sice vylepšil gólovou bilanci, když po dvou sezonách s osmi brankami zaznamenal 13 tref včetně dvou gólů v oslabení, ale ve třetím kompletním ročníku se obecně očekával výraznější posun.

Právě neschopnost konečně pořádně prorazit v průměrném týmu Devils přidělává vrásky zejména vedení klubu. New Jersey sice vlastní práva na Zachu a může s ním uzavřít další kontrakt, ale je otázkou, jak dlouho budou Ďáblové s pomalejším progresem svého svěřence trpěliví.

Zacha navíc není v pozici, ve které by mohl úspěšně vyjednávat o rapidním navýšení finanční stránky smlouvy, takže se bude muset pravděpodobně spokojit s částkou okolo milionu dolarů na rok. Šestka draftu roku 2015 ale ze všeho nejvíc potřebuje víc podobných akcí jako proti Floridě.

Zdroj
nhl.com, CapFriendly

Hlavní zprávy

Nejčtenější články