Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Povedená Paterova premiéra s vítěznou tečkou. Působil velice jistě, pochválil ho trenér Vegas

Jako první ho překonal krajan Jakub Vrána, ale na konci se smál gólman Jiří Patera. Při debutu v NHL vychytal vítězství Vegas 5:3 v St. Louis. Počáteční nervozitu rychle setřásl a kvitoval hlavně skvělou obrannou práci svých kolegů.

"Působil velice jistě," prohlásil na adresu čtyřiadvacetiletého českého gólmana trenér Bruce Cassidy.

"Předvedl několik velkých zákroků v pravý moment. Věřili jsme, že to zvládne, protože na farmě měl velice dobrou výkonnost. Rozhodně nás nezklamal, podal dobrý výkon," dodal kouč Vegas.

Patera inkasoval první gól v NHL z hole Jakuba Vrány. Český forvard srovnával na 1:1 v přesilové hře. Pateru překonal nad vyrážečku.

"Jsem rád, že jsme vyhráli. Ke konci jsem se trochu obával, aby nevyrovnali, ale odvedli jsme dobrou práci a ustáli to," oddechl si Patera.

"St. Louis hraje nahoru dolů, snaží se soupeře přečíslovat. To není pro gólmana ideální. Kluci je ale dobře vytlačovali a všechny střely jsem viděl. Hodně mi to usnadnili a pomáhali mi, abych se cítil pohodlně," doplnil.

Klub z Nevady má mimo hru Logana Thompsona i Adina Hilla a poslední dva zápasy chytal sedmatřicetiletý vítěz Stanleyova poháru z let 2012 a 2014 Quick, kterého Los Angeles nejprve 1. března vyměnilo do Columbusu a o den později zamířil do Vegas.

Patera prožívá životní sezonu. Zahrál si za tým Henderson Silver Knights, ve 27 duelech v průměru inkasoval 2,66 branky na zápas s 91,6 procentuální úspěšností zákroků. A teď přišlo naplnění snu.

"Ze začátku jsem byl trochu nervózní, ale od druhé třetiny jsem se už cítil jistě," pousmál se Patera.

"Mohl jsem se opřít o kluky, kteří to zvládli výborně. Já se soustředil pouze na to, abych co nejlépe odvedl svou práci," dodal pražský rodák, pro kterého nemusí po debutu následovat dlouhá pauza, protože Thompson s Hillem budou stále mimo hru. Další duel odehrají Golden Knights už v noci na středu, kdy se představí na ledě Philadelphie Flyers.

Zdroj
ČT sport, nhl.cz, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články