Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pokračování u Capitals? Už není šance, říká Gudas. Věří, že v NHL práci sežene

Názor má jasný, přerušená sezona NHL by se dohrávat neměla. Stále se hledají možnosti jejího dokončení, ale obránci Washingtonu Radko Gudasovi vadí, že se kvůli penězům hazarduje se zdravím hráčů, když například na olympijské hry se hokejisté z NHL nepouštějí kvůli riziku zranění. Letos by dohrával za Capitals, v další pokračování v jejich dresu ale nedoufá.

"Myslím, že by se nemělo hrát, když celý svět ruší sezony. Hokej by byl asi jediný kolektivní sport, který by to takhle tlačil na sílu. Na olympiádu nás nepouštějí, abychom se nezranili, a v těchto dobách by chtěli pokračovat v sezoně NHL. Kdybychom hráli dál, šel by náš sport trochu proti proudu," řekl Gudas v Berouně, kde se zúčastnil golfového turnaje.

"Peníze jsou peníze a momentálně hýbou světem. Je trošku smutné, že kvůli penězům jsou ochotní riskovat zdraví tolika hráčů," doplnil devětadvacetiletý zadák.

Podle něj by nastal obrovský problém, pokud by se nějaký hokejista nakazil koronavirem. "Když to jeden kluk chytne, v podstatě během týdne to má celá liga. Tím, jak plánujou, že bude muset hrát každý s každým. Jedno blbé zaškobrtnutí a může se to znova rušit. Je otázka, jestli pod tímhle riskem má smysl tam jezdit," upozornil Gudas.

Podle něj by NHL na prázdných stadionech přišla o atmosféru a kouzlo. "Když se daří, diváci vás tlačí za vítězstvím, když se prohrává, tak fanoušci někdy dokážou vyburcovat celý mančaft. Tohle pozadí nemít, ztrácí se kouzlo hokeje v NHL. To by se mohlo hrát tady v Berouně a vyjde to úplně nastejno," prohlásil bývalý hráč Philadelphie Flyers nebo Tampy Bay Lightning.

Nezdá se mu ani návrh protáhnout NHL do července či srpna a umístit týmy do několikaměsíční izolace bez rodin. "Nemyslím si, že by hráči dokázali být zavření na pokoji celé léto. To je také krok do nějaké osobní svobody. V létě se člověk může soustředit sám na sebe a na rodinu. Teď sice každý byl dva tři měsíce doma, ale strávit léto někde na hotelovém pokoji, to je podle mě k depresi jako dělané," uvedl Gudas, jehož Capitals jsou po 69 z 82 utkání základní části NHL na třetím místě Východní konference.

Washington bojuje s platovým stropem

Pokud se pozastavený ročník nejslavnější hokejové soutěže světa znovu rozběhne, dohraje ho ve Washingtonu. V následující sezoně ale už dres Capitals nejspíš neobleče. "Myslím, že není šance. Bojují už proti platovému stropu. Mají tam mladé hráče a ti budou hrát pod smlouvami, které pro ně určitě budou přijatelnější. Myslím, že kluci, jimž končí smlouva, budou z Washingtonu hodně odcházet," řekl Gudas.

Na konci března se z USA přesunul domů a případným novým angažmá se během pauzy zatím nezaobírá. "Věřím, že zůstanu v NHL. Některé týmy mají problémy s obranou. Momentálně se udržuju v kondici a občas se kouknu na e-mail, jak to vypadá s ligou, s klukama si zavoláme, napíšeme. To je asi všechno, co pro to můžu teď udělat. Čekám, až se otevře trh s volnými hráči," prohlásil.

"S mou historií mohu hrát kdekoliv. Neřeším, kde a na jak dlouho. Je to hudba budoucnosti, budu to řešit na místě. Rodinka půjde všude se mnou, mám štěstí, že v tom nemám nějaké velké podmínky," doplnil otec tří dětí Gudas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články