Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Pohár už na nás čekal. Je to nejtěžší prohra v kariéře, smutnil Krejčí

Ve své kariéře už zažil dost proher. Ta nejhorší ale přišla teď. David Krejčí jen těžko skousával porážku v sedmém zápase finále Stanley Cupu, který si po vítězství 4:1 domů odvezlo St. Louis. Český centr uznal, že už pohár viděl ve vlastních rukou.

David Krejčí
zdroj: ČTK/AP/ autor: Scott Kane

"Cítil jsem, že na nás pohár čeká. Věřil jsem mužstvu v každém zápase," řekl třiatřicetiletý Krejčí, který s Bostonem vyhrál v roce 2011. Spolu s ním se s porážkou musel smířit i útočník David Pastrňák.

Bruins úvodní dvacetiminutovku prohráli 0:2 navzdory tomu, že v ní Blues přestříleli 12:4 a vytvořili si několik jasných příležitostí. "I po první třetině jsem si myslel, že se z toho dostaneme. Je to hodně těžké. Určitě nejtěžší prohra v kariéře," uvedl Krejčí.

Rodák ze Šternberku v letech 2011 a 2013 na cestě do finále opanoval kanadské bodování vyřazovací části. Letos mu v produktivitě patřilo třinácté místo díky 16 bodům (4+12) ve 24 utkáních.

Jak si vedlo české duo Bostonu v play-off? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

Útočníka Brada Marchanda zasáhla porážka se St. Louis více než ta proti Chicagu před šesti lety. Tehdy Boston v sestavě s Jaromírem Jágrem prohrál finále v šesti zápasech. "Nikdy se přes to nepřenesu. Nevzpamatoval jsem se ani z porážky v roce 2013. Tohle bolí víc. Na takové chvíle nikdy nezapomenete," prohlásil Marchand, který s 23 body (9+14) vyhrál bodování play-off.

"Je to pocit prázdnoty. Sezona je dlouhá. Někdo musel vyhrát a někdo prohrát, my jsme se bohužel ocitli na špatné straně. Takhle jsme si to nepředstavovali," konstatoval trenér Bruins Bruce Cassidy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články