Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Po Voráčkovi je zpět na ledě i Krejčí. Bostonu se vrátili také další hráči

David Pastrňák a Ondřej Kaše jsou stále mimo hru, do tréninku Bostonu se ale vrátil jejich český spoluhráč. David Krejčí se tak opět zapojil do přípravy Bruins, kteří mohli využít i další navrátilce. Důvody, proč české duo popáté za sebou na ledě absentovalo, vedení klubu s ohledem na současná pravidla neupřesnilo.

David Krejčí se raduje se spouhráči
zdroj: USA Today Sports autor: Bob DeChiara

Nejlepší střelec základní části NHL Pastrňák se podle svého agenta J. P. Barryho v minulých dnech setkal s osobou nakaženou koronavirem. Havířovský rodák sám covid-19 nemá, jeho test byl negativní. Podle všeho je však nadále v karanténě.

"Situace určitě není ideální. Do plné zátěže se musíme dostat velmi rychle. Jde o sehrání se spoluhráči. S blížícím se termínem odletu do hracích měst bychom chtěli mít mužstvo pohromadě, aby se už dostalo na úroveň, kterou očekáváme," uvedl generální manažer Don Sweeney.

Pozitivní zprávou pro Bruins bylo, že společně s Krejčím se do přípravy oproti sobotě vrátilo dalších pět hráčů v čele s brankářem Tuukkou Raskem nebo Toreym Krugem. Na ledě nechyběli ani český gólman Daniel Vladař nebo obránce Jakub Zbořil.

DeBrusk se o Pastrňáka nebojí

"Důvody, proč hráči chybějí, jsou různé. Jedním z nich jsou zranění," řekl kouč Bruce Cassidy. "Pokud jde o aspekt covid-19, jde o to, že některé testy jsou neprůkazné, některé výsledky nemáme včas, takže jsme opatrní," přiznal. "Vždy trénujeme s kluky, jejichž výsledky jsou negativní. Samozřejmě, že bychom chtěli, aby se všichni dostali včas zpět (na led), ale ne vždy se to stane," podotkl kouč Bostonu.

Pastrňák zatím se spoluhráči trénoval po návratu z Čech jen jednou, podle útočníka Jakea DeBruska se však udržuje v dobré náladě. "Samozřejmě že to není ideální situace, ale mluvil jsem s ním a je to pořád stejný 'Pasta'. Abych byl upřímný, tak se o něj vůbec nebojím. Pořád si dělá svoje věci," uvedl DeBrusk.

Boston coby nejlepší tým základní části čeká od 2. srpna turnaj o nasazení v 1. kole play-off. V Torontu, jež bude základnou pro mužstva Východní konference, se Bruins utkají s Washingtonem, Tampou Bay a Philadelphií.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články