Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plekanec vstřelil gól, Washington vyhrál stejně jako loni základní část

Washington - Hokejisté Washingtonu se podruhé za sebou stali majiteli Prezidentovy trofeje pro vítěze základní části NHL. Definitivně si ji zajistili výhrou 2:0 nad New Yorkem Rangers. Ve druhém středečním zápase skóroval v Buffalu Tomáš Plekanec, desátým gólem sezony ale prohru Montrealu 1:2 neodvrátil.

Tomáš Plekanec
zdroj: AP autor: Darren Calabrese

Washington přiblížil obhajobě trofeje v 35. minutě v přesilové hře Justin Williams tečí střely Alexandra Ovečkina, v úvodu třetí třetiny přidal druhý gól v přečíslení Jevgenij Kuzněcov. Výhru podpořil 24 zákroky Braden Holtby a s devátou nulou v sezoně kraluje brankářům stejně jako se 42 výhrami.

Washington vyhrál Prezidentovu trofej potřetí od roku 2010, ale v obou předchozích případech pak roli favorita nepotvrdil. Loni vypadl ve druhém kole play-off s pozdějším vítězem Pittsburghem a před sedmi lety už v první sérii.

"Vítězství v základní části znamená, že jsme nejlepší tým v sezoně. Ale nejdůležitější fáze teprve přijde a těší mě, že do ní půjdeme v dobrém rozpoložení. Každý podává soustředěný výkon, plní si zodpovědně své úkoly. Bylo to vidět poslední tři zápasy, které jsme odehráli solidně a navíc proti týmům, které můžeme potkat v play-off," řekl Ovečkin.

Washington má jistotu, že se v prvním kole vyhne Pittsburghu a Columbusu. Hokejisté Rangers jsou za nimi v tabulce Metropolitní divize čtvrtí a ve středu šetřili několik opor na play-off, protože výsledek už jejich pozici nemohl změnit.

Buffalo vedlo 2:0 po dvou třetinách po trefách Rasmuse Ristolainena a Tylera Ennise, ale Plekanec po 46 sekundách třetí části duel zdramatizoval. Pohlednou kombinaci zakončil bekhendovou kličkou. Čtyřiatřicetiletý útočník, který celou kariéru v NHL spojil s Montrealem, zaznamenal v jeho dresu 226. gól a v klubové tabulce střelců se posunul na šestnácté místo.

"Vytvářeli jsme si šance, ale několikrát jsme prováhali pravý moment ke střele. Taky jsme měli trochu problém s přihrávkami a komplikovali si to," řekl Plekanec, který v jedenáctém ročníku v řadě dal alespoň deset branek. "Podali jsme hrozný výkon, hráči k tomu ve svých hlavách přistoupili jako k obyčejnému zápasu," zlobil se kouč Montrealu Claude Julien.

Buffalo se s fanoušky rozloučilo vítězně a poprvé od sezony 2011/12 si doma připsalo alespoň dvacet výher. "Vyhrát doma poslední zápas je fajn, ale je za námi další sezona bez play-off," litoval talentovaný útočník Jack Eichel. Domácím Sabres opět chyběl kvůli neznámé nemoci Kyle Okposo, jenž na neurochirurgii podstupuje sérii vyšetření.

Buffalo - Montreal 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Branky: 7. Ristolainen, 32. Ennis - 41. Plekanec. Střely na branku: 30:32. Diváci: 18 815. Hvězdy zápasu: 1. Ennis, 2. E. Kane, 3. Lehner (všichni Buffalo).

Washington - NY Rangers 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky: 35. Williams, 46. Kuzněcov. Střely na branku: 25:24. Diváci: 18 506. Hvězdy zápasu: 1. Holtby, 2. Kuzněcov, 3. Johansson (všichni Washington).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články