Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Philadelphia je po výprasku 1:6 na pokraji vyřazení

New York - Hokejisté Philadelphie s trojicí českých zástupců Radkem Gudasem, Jakubem Voráčkem a Michalem Neuvirthem jsou v play-off NHL krok od vyřazení. Na domácím ledě utrpěli debakl 1:6 a prohrávají s Washingtonem už 0:3 na zápasy. Tomáš Hertl přihrál na jediný gól San Jose, které podlehlo Los Angeles 1:2 v prodloužení, ale stále vede 2:1 na zápasy. Před vlastními fanoušky naopak zabrala Minnesota, která porazila Dallas 5:3 a snížila stav série 1. kola na 1:2.

Wayne Simmonds a Jakub Voráček
zdroj: Reuters/USA Today Sports

Philadelphia - Washington 1:6

Letci, v jejichž brance znovu odchytal celý zápas Steve Mason, měli skvělý vstup do utkání a už po 57 sekundách vedli zásluhou Michaela Raffla 1:0. Jenže hosté záhy v přesilové hře vyrovnali, v polovině utkání otočil skóre Alexandr Ovečkin a ve třetí třetině už Capitals zcela dominovali: triumf zpečetili čtyřmi góly.

Všechny přitom vstřelili v přesilovkách, v nichž tak dohromady skórovali pětkrát a vytvořili nový klubový rekord v play-off. V celé sérii už Washington využil osm ze 17 početních výhod. "Počínáme si v nich sebevědomě a soupeř nám navíc dává spoustu možností přesilovky natrénovat," prohlásil trenér Barry Trotz. "Drželi jsme se dnes zase svého herního plánu a zasadili jim pořádný úder."

Capitals poprvé v historii klubu vedou v play-off 3:0 na zápasy. V minulosti sedmkrát prohráli utkání číslo 3 poté, co se ujali vedení 2:0. "Ale pořád to nic neznamená. Ještě musíme udělat jeden krok," konstatoval obránce John Carlson, který vstřelil gól, na dva přihrál a byl vyhlášen první hvězdou zápasu před Ovečkinem, jenž se trefil dvakrát a na jednu branku přihrál.

Čisté svědomí znovu neměl brankář Mason, který v minulém duelu pustil gól téměř přes celé hřiště. Tentokrát zaváhal v 42. minutě, kdy Justin Williams nastřelil puk podél mantinelu, ten se z rohu kluziště odrazil o plexisklo před branku, kde Masonovi vypadl z lapačky a Jevgenij Kuzněcov zvýšil na 3:1. "Myslím, že to byl ten klíčový gól," řekl trenér Trotz.

Minnesota - Dallas 5:3

Minnesota, která v prvních dvou zápasech vstřelila jediný gól, prohrávala s Dallasem už po čtyřech minutách a dvou gólech Patricka Sharpa 0:2. Pak se ale Divočáci nadechli k velkému obratu. Těsně před přestávkou snížili, v 27. minutě vyrovnali a dalším gólem v poslední minutě druhé třetiny se dostali poprvé do vedení. Ve třetím dějství si pak vítězství už pohlídali.

"Neděláme si to lehké, ale to už je naše klasika," řekl s ohledem na nepovedený vstup do utkání střelec dvou gólů Jason Pominville. "Nejdřív se musíme shodit do jámy, ale při vylézání si vedeme celkem dobře. Napoprvé jsme se z ní dostali, když jsme proklouzli do play-off, napodruhé dnešním výkonem," uvedl Pominville.

San Jose - Los Angeles 1:2 v prodloužení

Žraloci ze San Jose chtěli po dvou výhrách v Los Angeles potvrdit úspěch na domácím ledě a už po 30 sekundách vedli 1:0. Hertl vyhrál souboj v rohu kluziště, Joe Thornton vyjel s pukem mezi kruhy a střelou zápěstím překonal Jonathana Quicka. Jenže v 9. minutě vyrovnal v přesilové hře Anže Kopitar a pak čekali fanoušci na další gól až do prodloužení. Šťastnější nakonec byli hosté, když ve čtvrté minutě nastaveného času domácí špatně rozehráli a po rychlém výpadu rozhodl Tanner Pearson.

Výsledky NHL

Východní konference - 3. zápas:

Philadelphia - Washington 1:6 (1:1, 0:1, 0:4)

Branky: 1. Raffl - 29. a 55. Ovečkin, 5. Johansson, 42. Kuzněcov, 48. Carlson, 59. Beagle. Střely na branku: 32:27. Diváci: 19.678. Hvězdy zápasu: 1. Carlson, 2. Ovečkin, 3. Bäckström (všichni Washington). Stav série: 0:3.

Západní konference - 3. zápasy:

Minnesota - Dallas 5:3 (1:2, 2:0, 2:1)

Branky: 40. a 59. Pominville, 20. Porter, 27. Haula, 47. Koivu - 1. a 5. Sharp, 54. Sceviour. Střely na branku: 25:17. Diváci: 19.038. Hvězdy zápasu: 1. Haula, 2. Granlund, 3. Pominville (všichni Minnesota). Stav série 1:2.

San Jose - Los Angeles 1:2 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)

Branky: 1. J. Thornton (Hertl) - 9. Kopitar, 64. Pearson. Střely na branku: 30:24. Diváci: 17.562. Hvězdy zápasu: 1. Pearson, 2. Quick (oba Los Angeles), 3. Jones (San Jose). Stav série: 2:1.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články