Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Pennsylvánské derby ovládla Philadelphia, Voráček dvakrát asistoval

New York - Hokejový útočník Jakub Voráček se ve středečním utkání NHL podepsal dvěma asistencemi pod výhru Philadelphie 5:3 v Pittsburghu. Kladenský odchovanec v obou případech získal kotouč u hrazení, přihrál ho Claudeu Girouxovi, jenž našel skórujícího hráče. Voráček se tím dostal do čela produktivity českých hokejistů, na kontě má dvě branky a sedm přihrávek.

Jakub Voráček
zdroj: AP autor: Gene J. Puskar

"Líbilo se mi, jak jsme zareagovali na včerejší prohru (v Chicagu 0:4), o které nemůžu říct nic dobrého. Takže přijít sem a porazit jeden z nejlepších týmů soutěže na jejich ledě nám dodá odvahu," uvedl R. J. Umberger, u jehož gólu ve 47. minutě na 3:2 si připsal asistenci Voráček. Záhy přidal čtvrtý gól Matt Read a rozhodující náskok Flyers proměnili ve druhou výhru v sezoně.

Sestřih utkání Pittsburgh - Philadelphia:

Hokejisté Washingtonu prohráli na ledě Edmontonu 2:3 a poprvé v sezoně nebodovali. Základ úspěchu domácích bylo ubránění kanonýra Alexandra Ovečkina. Capitals brankami obránců Johna Carlsona a Mikea Greena odpověděli na úvodní gól soupeře, ale Oilers v prostřední třetině dvěma brankami výsledek otočili a těsné vedení i přes střeleckou převahu hostů (34:20) udrželi.

"Měli jsme hráče na správných místech. Samozřejmě nebudu říkat, že se mi líbilo, jak jsme odehráli poslední třetinu. Až moc jsme se zatáhli a to musíme zlepšit. Ale i když jsme hráli často v našem obranném pásmu, dokázali jsme pokrýt klíčové oblasti. A když bylo potřeba, zasáhl (brankář) Ben Scrivens. Byl excelentní," uvedl kouč vítězů Dallas Eakins.

Brankář Washingtonu Braden Holtby litoval zejména druhého gólu, který inkasoval jen dvacet sekund poté, co se ujali vedení 2:1. Předcházela mu chyba Ovečkina, který ztratil puk na útočné modré, ale proměněný brejk vzal gólman na sebe. "Nechal jsem tam hodně volného místa. Špatně jsem přečetl střelu a prošlo mi to pod ramenem. To se nemůže stávat. Je mou prací, abych to chytil, ale nestalo se," uvedl.

Sestřih utkání Edmonton - Washington:

Podruhé v sezoně dostal šanci chytat Michal Neuvirth, který s Buffalem prohrál v Anaheimu 1:4. Český brankář kryl 30 z 33 střel a na ledě nejlepšího týmu Západní konference dlouho živil naději Sabres na bodový zisk. Ještě v 57. minutě byl stav jen o gól, ale pak Corey Perry dvěma zásahy zkompletoval hattrick. Kanadský útočník uzavřel skóre trefou při power play do prázdné branky.

"Daří se nám a celý tým hraje dobře. Není to ale jen o mně. Každý si uvědomuje svou roli a ví, v čem může týmu nejvíce pomoci. Já hlavně střílím a momentálně mi to tam padá," řekl skromně Perry, který je společně s Rickem Nashem s osmi góly nejlepším střelcem ročníku. "Je to jeden z nejlepších útočníků v lize. A když jste rozený střelec, jako je on, puky mají tendenci si vás nacházet," komentoval výkon svěřence trenér Bruce Boudreau.

Superlativy se snášely i na brankáře Ducks Frederika Andersena, jenž zneškodnil 22 střel. "Byl jedním z těch, kdo nás drželi. Kdyby Buffalo nemělo tak dlouhou sérii bez gólu (předchozí dva zápasy neskórovalo) a bylo v psychické pohodě, pravděpodobně by nám dali o pár gólů víc, protože nás přehráli. Zasloužili si lepší osud," dodal Boudreau. Jeho svěřenci se šestou výhrou v řadě dostali do čela soutěže.

Sestřih utkání Anaheim - Buffalo:

Kvůli útoku střelce v Ottawě byl odvolán zápas mezi domácími Senators a Torontem. Na všech třech stadionech, kde se ve středu NHL hrála, vyjádřili kanadské metropoli podporu minutou ticha nebo zpěvem kanadské hymny. Maskovaný střelec vyzbrojený útočnou puškou ve středu kolem poledne místního času (večer SELČ) nejprve smrtelně zranil vojáka držícího stráž u válečného památníku. Poté se strhla divoká přestřelka i v nedaleké budově parlamentu, kde v té chvíli zasedala vláda. Ozbrojeného muže tam usmrtil člen čestné stráže.

Kanadská hymna v podání fanoušků Pittsburghu:

Výsledky středečních zápasů NHL:

Pittsburgh - Philadelphia 3:5 (1:2, 1:0, 1:3)
Branky: 4. Spaling, 29. Dupuis, 58. Goc - 10. Streit (Voráček), 14. Bellemare, 47. Umberger (Voráček), 49. Read, 60. Couturier. Střely na branku: 25:33. Diváci: 18 661.
Hvězdy zápasu: 1. Couturier, 2. Umberger (oba Philadelphia), 3. Spaling (Pittsburgh).

Edmonton - Washington 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Branky: 7. Schultz, 26. Nugent-Hopkins, 37. Nikitin - 11. Carlson, 25. Green. Střely na branku: 20:34. Diváci: 16 839.
Hvězdy zápasu: 1. Nugent-Hopkins, 2. Scrivens (oba Edmonton), 3. Green (Washington).

Anaheim - Buffalo 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Branky: 9., 58. a 59. Perry, 30. Kesler - 55. Ennis. Střely na branku: 34:23. Brankář Neuvirth odchytal za Buffalo 59 minut, inkasoval tři branky z 33 střel a úspěšnost zásahů měl 90,91 procenta. Diváci: 16 067.
Hvězdy zápasu: 1. Perry, 2. Andersen, 3. Lindholm (všichni Anaheim)

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články