Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Pastrňákův gól Bostonu nestačil, Columbus srovnal sérii ve druhém prodloužení

Ani branka Davida Pastrňáka nepomohla hokejistům Bostonu k úspěchu ve druhém semifinále Východní konference NHL. S Columbusem totiž prohráli 2:3 v prodloužení. Vyrovnanou partii rozhodl v čase 83:42 Matt Duchene a upravil stav série na 1:1. Vyrovnat se podařilo také Dallasu, který v semifinále Západní konference zvítězil na ledě St. Louis 4:2.

David Pastrňák z Bostonu střílí v play-off NHL gól do sítě Columbusu
zdroj: USA TODAY Sports autor: Bob DeChiara

Boston - Columbus 2:3 ve druhém prodloužení

Bruins v základní hrací době vedli 1:0 a 2:1. Skóre otevřel Matt Grzelcyk v přesilové hře a druhou asistenci si u jeho přesného zásahu připsal David Krejčí. Druhý gól domácích dal Pastrňák bruslí. Český útočník sváděl na hranici brankoviště souboj a přihrávka Charlieho Coylea se od něj odrazila za brankovou čáru.

Columbus vyrovnal ve druhé třetině trefami Arťoma Panarina. Ruský útočník poprvé překonal Tuukku Raska v přesilové hře střelou bez přípravy z levého kruhu a podruhé se prosadil z opačné strany perfektní ranou pod břevno.

Smolařem prodloužení se pak stal Patrice Bergeron, když mu dvě velké šance zlikvidoval brankář Sergej Bobrovskij a jeho vyloučení potrestal Matt Duchene dorážkou mezi betony.

"Tvrdě makáte, abyste se dostali do dobré pozice. Zápas je vyrovnaný a já udělám tohle. Je to moje chyba, měl jsem se vyhnout vyloučení. Zachytila se mi tam hokejka (mezi bruslemi Setha Jonese v útočném pásmu). Takhle napadáte často a v drtivé většině případů se tohle nestává, ale v této fázi utkání jsem měl být opatrnější a neměl jsem tam hokejku strkat," mrzelo Bergerona.

Boston před úvodním buly uctil památku legendárního basketbalisty s českými kořeny Johna Havliceka, který zemřel ve čtvrtek ve věku 79 let. Někdejší opora Bostonu Celtics je s 26 395 body v NBA stále nejlepším střelcem v klubové historii. Místo minuty ticha pustil klub divákům sestřih jeho nejlepších momentů a namířil reflektory na jeho dres s číslem 17, jenž visí pod stropem TD Garden.

St. Louis - Dallas 2:4 

Dallas vedl ve 14. minutě 2:0 po akcích Roopea Hintze. Dvaadvacetiletý nováček otevřel skóre střelou z mezikruží a poté připravil v přečíslení dva na jednoho gól pro Mira Heiskanena, který zakončil rychlý protiútok blafákem a střelou do prázdné branky.

"Je klidný. Působí dojmem, jako by už odehrál sto utkání v play-off," chválil Mats Zuccarello spoluhráče Hintze, jenž vede se čtyřmi góly a třemi asistencemi produktivitu nováčků ve vyřazovací fázi. "Hodně bruslíme a držíme puk v jejich pásmu. Jsme také sebevědomí, je to dobré," dodal Hintz.

St. Louis vzápětí snížilo ranou Coltona Parayka od modré čáry, ale ještě v první třetině udeřil z dalšího brejku Mattias Janmark.

Domácí dali kontaktní gól na začátku třetí části tečí Jadena Schartze, ale při power-play zpečetil výhru Hintz. "Mohli jsme si pomoct přesilovkami, ale nestalo se. To byl zřejmě rozdílový faktor," uvedl trenér St. Louis Craig Berube, jehož svěřenci nevyužili v závěru dvě minuty dlouhou power-play šest na čtyři.

Velkou překážkou byl také Ben Bishop. Brankář Dallasu se oklepal z předchozího duelu, ve kterém inkasoval třikrát z dvaceti střel. "Sezona je dlouhá, občas dostanete gól, který byste nejraději vzal zpět. Ale už jsem toho zažil dost. Střídali mě, inkasoval jsem šest gólů. To se stává. Musíte na to zapomenout a jít dál," uvedl Bishop, který kryl 32 střel a ve třetí třetině zneškodnil šanci Ryanu O'Reillymu a Oskaru Sundqvistovi.

Pro Bishopa je celá série speciální i tím, že v St. Louis vyrůstal a často chodil na zápasy Blues. "Pamatuju si, jak jsme křičeli jméno (gólmana Chicaga) Belfour a snažili se ho tím rozhodit. A teď to samé dělají mně. Jako dítě mě vůbec nenapadlo, když jsem sledoval zápasy play-off, že bych mohl chytat proti Blues. Je to celé šílené," zakončil Bishop.

2. kolo play-off NHL:

Východní konference - 2. zápas:
Boston - Columbus 2:3 ve druhém prodl. (1:0, 1:2, 0:0 - 0:1)
Branky: 8. Grzelcyk (Krejčí), 23. Pastrňák - 22. a 29. Panarin, 83. Duchene. Střely na branku: 31:41. Diváci: 17 565. Hvězdy zápasu: 1. Duchene, 2. Bobrovskij (oba Columbus), 3. T. Rask (Boston). Stav série: 1:1.

Západní konference - 2. zápas:
St. Louis - Dallas 2:4 (1:3, 0:0, 1:1)
Branky: 15. Parayko, 42. Schwartz - 8. a 60. Hintz, 14. Heiskanen, 15. Janmark. Střely na branku: 34:35. Diváci: 18 285. Hvězdy zápasu: 1. Hintz (Dallas), 2. Parayko (St. Louis), 3. Dickinson (Dallas). Stav série: 1:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články