Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pastrňákovo 7+2 udělalo z českého útočníka v NHL hvězdu týdne

Devět bodů za sedm gólů a dvě asistence, to všechno ve třech zápasech, pomohlo Davidu Pastrňákovi k ocenění hvězda týdne v NHL. Útočník Bostonu předstihl obránce Johna Carlsona z Washingtonu, který byl druhou hvězdou, a brankáře Buffala Cartera Huttona.

David Pastrňák
zdroj: Reuters

Pastrňák v minulém týdnu vládl elitní hokejové zámořské lize jak v bodech, tak v nastřílených brankách. Ve všech třech utkáních si připsal minimálně dva body a pokaždé skóroval.

Český hokejista dal všechny čtyři góly Bruins při pondělní výhře 4:2 nad Anaheimem, kdy se předtím už čtyřikrát v NHL blýskl hattrickem. Při prohře 3:4 po nájezdech s Tampou Bay měl bilanci 2+1, dalším gólem a asistencí neodvrátil porážku 3:4 po prodloužení s Torontem.

Třiadvacetiletý útočník byl hvězdou týdne naposledy loni v listopadu, kdy mimo jiné v utkání s Torontem dosáhl druhého hattricku v sezoně. Letos Pastrňák vládne s devíti brankami v NHL střelcům, v kanadském bodování je s bilancí 9+6 čtvrtý.

Obránce Carlson byl v minulém týdnu jen o bod horší než Pastrňák, zaznamenal gól a sedm přihrávek. Hutton nedostal ve dvou zápasech ani gól a v utkání proti Los Angeles se zaskvěl 47 zákroky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články