Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pastrňáka udivuje na procházkách Boston, Krejčí bere děti na kolo. S kým by nechtěli do karantény?

České duo ve službách Bruins přečkává koronavirovou pandemii v zámoří a humor jim nechybí. Útočníci David Pastrňák a David Krejčí přiblížili jak tráví nucenou pauzu. Forvardi Bostonu se společně s Dominikem Kubalíkem a Tomášem Hertlem zúčastnili uvolněného videochatu moderovaném Patrikem Eliášem. Obsáhlejší verzi rozhovorů se všemi účastníky uvidíte v pátek od 20:00 v pořadu Hokej v 60 minutách.

David Pastrňák a David Krejčí
zdroj: AP autor: Winslow Townson

Tyto šikovné útočníky musí obzvlášť přerušení sezony mrzet. "Bostonští medvědi" si hověli na první příčce Východní konference. S rovnými 100 body nebylo lepšího celku v soutěži. Místo toho, aby se chystali na play-off a minimálně obhajobu loňského finále, vyčkávají v zámoří.

"Jsem pořád v Bostonu. Doufám, že se to rychle rozvolní, abychom tady mohli něco dělat. S přítelkyní jsme si koupili psa a museli jsme zařizovat pár papírů," vysvětluje Pastrňák setrvání za mořem. "Máme australského minidoodla, je to takový králík, do pěti kilo," neopouští českou hvězdu humor.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká esa v NHL si na plnohodnotný trénink musí počkat

Pravidelně na dvě hodiny denně vyrazí do města. "Nechápu, kolik věcí jsem teď o Bostonu zjistil. Jinak taky chodím aspoň cvičit před barák, zaběhat si, nebo na kolečkové brusle," hlásí Pastrňák.

Tolik volného času je však na Pastrňáka už příliš. "Kluci v Česku a Švédsku bruslí, tady to je hrozné. Je to složité, když slyšíte, že Švédové bruslí od pondělí do pátku. Já doma nemůžu nic. Snažím se, ale je to těžké, nemám doma posilovnu," popisuje třiadvacetiletý havířovský odchovanec a dodává, že do zápasové formy by se dostával odhadem čtyři týdny.

Koho si vybrali do karantény?

V klasické kvízové otázce, která se nyní pokládá na chatech s hokejisty, se krajané z Bostonu navzájem vybrali jako ideální parťáci do karantény. "Známe se spolu docela dlouho. Víme, jak bychom se společně zabavili," povídá Krejčí. A koho by naopak doma nechtěli? 

David Pastrňák: "Asi s Bradem Marchandem. Pořád posiluje vršek a to já naopak nesnáším. Cvičím raději nohy."

David Krejčí: "Nejmíň se Zdeno Chárou. Vstával by brzo a museli bychom trénovat. To by mě tolik nebavilo."

O jedenáct let starší Krejčí se věnuje rodině. Ovšem o několik set kilometrů jižněji v přímořském Charlestonu. "Jsem v Jižní Karolíně. Manželka je odsud, koupili jsme tady barák. Jsem tu vždy v létě, už asi pět, šest let," říká Krejčí.

"Beru tu pauzu trochu jako letní přípravu. Ale nejde úplně trénovat pětkrát týdně od začátku dubna a kdoví dokdy. Někdy si dám čtyři dny v týdnu, někdy tři a občas kratší tréninky, jen se tak udržovat. Hodně jezdíme také s dětmi na kole a koukáme na aligátory, které tu máme," sděluje zkušený centr. 

Listopadová akce Davidů v prodloužení zakončená výhrou nad Rangers:

Pastrňák zažíval snovou sezonu. V počtu branek se dělil se 48 zásahy s hvězdou Washingtonu Alexandrem Ovečkinem. V bodování s 95 body zaujímal čtvrté místo. Když by si měl vybrat, jakého milníku by rád dosáhl, měl jasno: "Možná to někoho překvapí, ale spíš raději 100 bodů než 50 branek. Je to podle mě o něco těžší a navíc se ukáže, že je hráč víc komplexnější."

Úspěšné období Bruins podle něj tkví mimo jiné v kolektivu. "Zdenda Chára, Bergie (Patrice Bergeron - pozn. red.), Tukka Rask, Marchie (Brad Marchand), nebo Krejča. Tohle jádro pěti kluků u nás v kabině nejvíc komunikuje a nás mladé hráče posouvá. Chtějí udělat lídra z každého hráče i mladých fracků, jako jsme my. Jsem rád, že vyrůstám hráčsky a lidsky vedle nich. Vybudovali v Bostonu tým a vzalo to dlouhá léta," ocenil Pastrňák. 

"Boston je nejen hokejové, ale celkově sportovní město. Fanoušci vás tu furt ženou dopředu. Kultura je tam daná a když přijde někdo nový do týmu a do města, tak ho to pohltí, lídři vás to naučí a všichni táhnou za jeden provaz," dodává Krejčí.

Vzápětí ocenil i přístup kolegy. "Pasta už je také jeden z lídrů. Nejen tím, jak se mu daří na ledě, ale i přístupem k tréninku. A vlastně i když jdeme ven do akce," směje se rodák ze Šternberku. "Snažím se stmelit mladé jádro se staršími," dodal v uvolněné videokonferenci Pastrňák. 

Zdroj
ČT sport, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články