Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Pastrňák třikrát asistoval, Krejčí dal gól. Bostonu to bylo ale málo platné

New York - David Pastrňák byl při chuti. Připsal si asistenci u všech tří gólů hokejistů Bostonu při porážce 3:5 na ledě Washingtonu. Třetí branku Bruins, kteří prohráli po třech vítězstvích v řadě, vstřelil David Krejčí.

Washington - Boston
zdroj: ČTK/AP

Boston ve Washingtonu dokázal nejprve smazat dvoubrankový náskok, když na konci první a v úvodu druhé třetiny skóroval v přesilové hře Brad Marchand. Patnáct sekund před druhou sirénou ale dostal domácí zpátky do vedení Alexandr Ovečkin a ve třetí třetině Capitals přidali další dvě branky. Krejčí zkorigoval skóre až minutu a půl před závěrečnou sirénou.

"Bavili jsme se o tom, abychom chytli začátek. Hráli jsme tady v úvodu sezony a domácí taky měli rychlý start. Bohužel se to nepovedlo a pak už se to těžko dohání, když prohráváte 0:2," litoval Pastrňák.

Bruins prohráli s Capitals už osmý vzájemný zápas za sebou. "Washington má výborný tým, talentované útočníky. Přišlo mi, jako bychom k nim na začátku měli až moc respektu, hrozně rychle to bylo 2:0. Proti takovému soupeři je hodně těžké to stahovat," uvedl Krejčí.

První gól vstřelili domácí už na začátku čtvrté minuty, kdy se po chybné přihrávce Marchanda v útočném pásmu dostal do samostatného úniku T. J. Oshie a překonal brankáře Tuukku Raska ranou po ledě mezi betony. Ve 14. minutě vyrazil Rask střelu obránce Niskanena přímo na hokejku Nicklase Bäckströma a ten pohotovou dorážkou zvýšil na 2:0.

Podívejte se na Krejčího šťastný gól:

Díky Marchandovi sice hosté úvodní manko zvládli smazat, jenže nakonec jim to nebylo nic platné. "Gól na 3:2 na konci druhé třetiny nás zlomil," přiznal Krejčí, který si tak připsal třináctý zásah v sezoně.

Jeho tým předtím porazil Tampu, Pittsburgh a Detroit, na nejlepší celek Východní konference však nestačil. "Měli jsme šňůru pár dobrých zápasů, bohužel ve Washingtonu jsme to nezvládli. Nedá se nic dělat. Nesmíme sklánět hlavu. Musíme hrát každý zápas stejně, tvrdě, makat na obou stranách hřiště, s odhodláním," zdůraznil Krejčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčí po Washingtonu: Rozhodl gól na 3:2

Zbývající dva úterní duely byly rovněž v režii domácích týmů. Los Angeles Kings rozstříleli Colorado 5:0 a slovenský brankář Peter Budaj vychytal už šesté čisté konto v sezoně.

Calgary porazilo 5:1 Minnesotu, která nebodovala na ledě soupeře poprvé po čtrnácti zápasech.

Výsledky NHL

Washington - Boston 5:3 (2:1, 1:1, 2:1)

Branky: 4. Oshie, 14. Bäckström, 40. Ovečkin, 44. Connolly, 56. Kuzněcov - 19. a 23. Marchand (na obě Pastrňák), 59. Krejčí (Pastrňák). Střely na branku: 22:33. Diváci: 18 506. Hvězdy zápasu: 1. Bäckström, 2. Connolly (oba Washington), 3. Marchand (Boston).

Calgary - Minnesota 5:1 (2:0, 0:1, 3:0)

Branky: 9. a 47. Monahan, 5. Chiasson, 48. Engelland, 54. Ferland - 33. Zucker. Střely na branku: 36:29. Diváci: 18 044. Hvězdy zápasu: 1. Monahan, 2. Elliott, 3. Engelland (všichni Calgary).

Los Angeles - Colorado 5:0 (3:0, 0:0, 2:0)

Branky: 8. a 18. Carter, 1. Gáborík, 45. Brown, 51. King. Střely na branku: 40:22. Diváci: 18 230. Hvězdy zápasu: 1. Brown, 2. Budaj, 3. Carter (všichni Los Angeles).

Zdroj
ČTK, nhl.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články