Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pastrňák pomohl k výhře Bruins nad San Jose, trápení Chicaga pokračuje

Útočník Bostonu David Pastrňák asistencí a gólem přispěl k výhře Bruins nad San Jose 4:3 a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání. V zápase skóroval i Tomáš Hertl, porážce hostujících však nezabránil. Dominik Kubalík svou třetí brankou v začínající sezoně neodvrátil prohru Chicaga s Detroitem 3:6. V dresu hostů připravil jeden gól Filip Zadina, který si v šestém zápase připsal třetí kanadský bod.

Skóre utkání otevřela už po necelé půlminutě souhra elitní formace Bruins, na jejímž konci stál Marchand. Ještě v první třetině zvýšil Pastrňák v přesilovce střelou z kruhu už na 3:0, ale San Jose ještě před sirénou snížilo.

Ve druhé třetině odskočili domácí po trefě DeBruska znovu na rozdíl tří gólů, ale v závěrečném dějství zápas zdramatizovaly trefy Hertla a Meiera. K vyrovnání hostům nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře.

Chicagu se na prahu nové sezony vůbec nedaří. Tým trenéra Jeremyho Collitona stále čeká na první výhru v ročníku a s pouhým jedním bodem ze šesti utkání je nejhorší v celé NHL.

"Oproti předchozím duelům jsme udělali krok zpět. Proti Islanders a Vancouveru jsme se herně prezentovali mnohem lépe, jen jsme za to nebyli odměněni. Teď jsme se vrátili k projevu z úvodních zápasů, který nás dostal do této nepříjemné situace, a zaplatili jsme za to další prohrou," řekl Colliton.

V utkání s Red Wings přišli Blackhawks o lepší výsledek ve druhé třetině, kterou prohráli 1:4. Na tříbrankovou smršť Detroitu, která přišla mezi 25. a 30. minutou, zareagoval Kubalík. Nejlepší střelec týmu se v přesilové hře na pravém kruhu opřel do puku a snížil na 2:4.

U jeho trefy asistoval také Jonathan Toews, jenž v souboji s Detroitem zaznamenal první dva body po více než roce. Kapitán Chicaga, který kvůli nemoci vynechal celou minulou sezonu, se naposledy prosadil v pátém zápase osmifinále play-off v roce 2020 proti Vegas.

Na Kubalíkovu branku však ještě před koncem druhé části odpověděl devatenáctiletý švédský útočník Lucas Raymond a poslal Detroit zpět do třígólového trháku.

Na začátku třetího dějství snížil Henrik Borgström, ale definitivní podobu výsledku dal v čase 47:00 svým třetím gólem v duelu Raymond.

Čtvrtý hráč loňského draftu vstřelil první hattrick v NHL a stal se druhým hráčem v klubové historii, kterému se povedlo dosáhnout na třígólový zápis před dvacátými narozeninami. Napodobil současného generálního manažera Red Wings Steva Yzermana.

"Po včerejším těžkém večeru, kdy jsme prohráli 1:6 v Montrealu, jsme si zlepšili náladu. Pro mě to je samozřejmě výjimečné," řekl Raymond.

"Výborně využil nabídnuté příležitosti, hraje v dobré lajně s kvalitními spoluhráči. Hattrickem si jen potvrdil, že je na dobré cestě," uvedl na adresu talentovaného švédského útočníka trenér Jeff Blashill.

Hokejisty Vegas, podobně jako Chicago, nezastihl úvod sezony v ideální formě. Golden Knights na vlastním ledě podlehli New York Islanders 0:2 a prohráli počtvrté v řadě. Jediné dosavadní vítězství získalo Vegas v úvodním duelu proti nováčkovi ze Seattlu.

Výhru Islanders vychytal brankář Ilja Sorokin, který kryl všech 42 střel a navázal na čisté konto ze sobotního duelu proti Arizoně. O branky vítězů se postarali Josh Bailey a Mathew Barzal.

Hokejisté Minnesoty nestačili na domácím ledě na Nashville a poprvé v ročníku prohráli. O pátou výhru v sezoně se připravili v první třetině, ve které třikrát inkasovali.

Predators díky trefě Romana Josiho a dvěma brankám Ryana Johansena odskočili na 3:0 a pohodlný náskok si hlídali až do konce utkání. K výhře 5:2 přispěl čtyřmi body (1+3) kapitán Josi.

Vítěznou premiéru v NHL zažil brankář Connor Ingram, který v brance Predators zlikvidoval 33 střel Minnesoty. Český gólman David Rittich, který před sezonou podepsal s Nashvillem roční smlouvu na 1,25 milionu dolarů, chyběl týmu kvůli covidovému protokolu.

Boston - San Jose 4:3 (3:1, 1:0, 0:2)Branky: 1. Marchand (Pastrňák), 4. Forbort, 17. Pastrňák, 26. DeBrusk - 17. Weatherby, 54. Hertl, 56. Meier. Střely na branku: 34:26. Diváci: 17 850. Hvězdy zápasu: 1. Marchand, 2. Pastrňák, 3. Forbort (všichni Boston).

Minnesota - Nashville 2:5 (0:3, 2:2, 0:0)
Branky: 32. Bjugstad, 40. N. Sturm – 6. a 13. Johansen, 4. Josi, 34. F. Forsberg, 39. Jeannot. Střely na branku: 35:29. Diváci: 16 014. Hvězdy zápasu: 1. Johansen, 2. Ingram, 3. Josi (všichni Nashville).

Chicago - Detroit 3:6 (1:1, 1:4, 1:1)
Branky: 13. T. Johnson, 33. D. Kubalík, 42. Borgström – 6., 39. a 47. L. Raymond, 25. Rowney, 28. Naměstnikov (Zadina), 30. Bertuzzi. Střely na branku: 35:37. Diváci: 19 042. Hvězdy zápasu: 1. L. Raymond, 2. Bertuzzi, 3. Dylan Larkin (všichni Detroit).

Vegas - NY Islanders 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky: 3. Bailey, 48. Barzal. Střely na branku: 42:26. Diváci: 17 699. Hvězdy zápasu: 1. Sorokin, 2. Barzal, 3. Barzal (všichni NY Islanders).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články