Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Pastrňák neodvrátil prohru Bostonu, do play-off jde Detroit

New York - Český útočník David Pastrňák se stal jediným úspěšným střelcem Bostonu, který v posledním utkání základní části utrpěl doma debakl 1:6 s Ottawou a postup do play-off nemá ve svých rukou. Prohra Bruins pomohla do vyřazovacích bojů Detroitu.

Boston po vysoké porážce 1:6 drží poslední osmé postupové místo do play-off ve Východní konferenci, ale devátá Philadelphia na něj ztrácí pouze bod a má před sebou ještě dvě utkání. Flyers dnes hrají v pennsylvánském derby s Pittsburghem a v případě vítězství si zajistí postup. V neděli případně mají ještě k dobru duel s New York Islanders.

Bruins v boji o naději začali proti Ottawě dobře. V šesté minutě si devatenáctiletý Pastrňák rukou sklepl puk z výšky po Marchandově přihrávce a střelou pod horní tyč otevřel skóre. Pak se však utkání pro Boston proměnilo v noční můru.

Gustavssona, jenž v brance nahradil nemocnou jedničku Raska, překonali hráči Senators čtyřikrát během úvodních deseti minut druhé části a prakticky rozhodli o výhře. Ve třetí třetině pak Ottawa přidala dva góly v oslabení do prázdné branky Bostonu, který ve snaze bodovat riskoval už dlouho před koncem.

Detroit sice v souběžně hraném utkání podlehl 2:3 v Madison Square Garden tamním Rangers, nicméně prohra Bostonu mu zajistila třetí místo v tabulce Atlantické divize. Pětadvacátou sezonu si tak Red Wings zahrají v play-off, což je nejdelší aktuální série v severoamerickém sportu. V prvním kole se utkají s Tampou Bay. Utkání odchytal Jimmy Howard, jenž dostal přednost před Petrem Mrázkem.

Výsledky NHL

Boston - Ottawa 1:6 (1:0, 0:4, 0:2) Branky: 6. Pastrňák - 26. a 55. Smith, 22. Neil, 29. Puempel, 30. Zibanejad, 52. Pageau. Střely na branku: 40:36. Diváci: 17.565. Hvězdy zápasu: 1. Hammond, 2. Smith, 3. Pageau (všichni Boston).

NY Rangers - Detroit 3:2 (1:0, 0:1, 2:1) Branky: 17. Boyle, 55. Hayes, 58. Lindberg - 27. Sheanan, 59. Abdelkader. Střely na branku: 20:33. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Raanta, 2. Hayes (oba NY Rangers), 3. Howard (Detroit). 


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články