Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Pastrňák hattrickem rozprášil Islanders, Krejčí třikrát asistoval

Famózní večer prožil v NHL David Pastrňák. Pětadvacetiletý útočník rozhodl hattrickem úvodní zápas série druhého kola play-off mezi Bostonem a New York Islanders (5:2). Povedené české utkání podtrhl třemi asistencemi David Krejčí. V poslední nedohrané sérii prvního kola Montreal udolal Toronto 3:2 v prodloužení a celkově srovnal na 3:3.

David Pastrňák a Patrice Bergeron oslavují gól Bostonu
zdroj: REUTERS

Boston - New York Islanders 5:2

Pastrňák zaznamenal druhý hattrick v bojích o Stanley Cup v kariéře. Poprvé se mu to podařilo v roce 2018, kdy ve druhém střetnutí série prvního kola pomohl Bostonu k vítězství 7:3 nad Torontem.

Český reprezentant rozložil své branky do všech tří třetin. Poprvé se prosadil čtyřiadvacet sekund před koncem první části, kdy v přesilové hře dorazil za Sorokina střelu Davida Krejčího a srovnal na 1:1. Druhou branku vstřelil ve 32. minutě po podobné situaci. V levém kruhu si našel vyražený kotouč a ranou z první posunul Boston poprvé v zápase do vedení.

Hattrick pak uzavřel po individuální akci v čase 55:50 – zmocnil se puku ve středním pásmu, kličkou se zbavil Joshe Baileyho a v situaci dva na dva prostřelil Sorokina i díky výbornému pohybu Taylora Halla, který na sebe navázal oba beky.

"Jsem rád, že je v takové formě. V úvodu série proti Washingtonu se nemohl prosadit, ale ve čtvrtém zápase to prolomil a nyní týmu hodně pomáhá. Celá první formace hraje v posledních utkáních výborně," chválil Pastrňáka, Brada Marchanda a Patrice Bergerona trenér Bruce Cassidy.

Havířovský rodák je s pěti góly druhým nejlepším střelcem letošních vyřazovacích bojů, na vedoucího Nathana MacKinnona z Colorada ztrácí jednu branku. V tabulce produktivity je s devíti body z šesti zápasů na čtvrtém místě, s bilancí 3+8 vede Nikita Kučerov z Tampy Bay.

Vyprodaná bostonská TD Garden, ve které se sešlo nejpočetnější obecenstvo v letošní sezoně (17 400 diváků), viděla úchvatný český večer. K Pastrňákovu střeleckému představení se připojil také Krejčí, který kromě úvodní branky svého českého parťáka připravil vítěznou trefu pro obránce Charlieho McAvoye a Hallův závěrečný gól do prázdné brány. Zkušený centr byl za svůj výkon (0+3) vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

"Je úžasné, že se fanoušci mohli vrátit v takovém počtu, s plnými tribunami je to úplně jiný sport. Byli naším sedmým hráčem," smekl Pastrňák.

Montreal - Toronto 3:2 v prodloužení

V omezeném počtu se vrátili fanoušci také v Montrealu, do ochozů Bell Centre jich mohlo zavítat 2500. V souboji domácích Canadiens s Torontem se na první branku čekalo až do 46. minuty, kdy zlomil nerozhodný stav Corey Perry. Do dvougólového trháku poslal Montreal o minutu později Tyler Toffoli, Maple Leafs ale dokázali odpovědět. Na 1:2 snížil Jason Spezza a v 57. minutě poslal zápas do prodloužení T. J. Brodie.

Nastavení rozhodl v čase 75:15 dvacetiletý finský centr Jesperi Kotkaniemi. Montreal zvládl druhé prodloužení za sebou a vynutil si rozhodující sedmý zápas. "Rozhodnout prodloužení je krásný pocit. Jsem moc rád, že u toho mohli být alespoň nějací fanoušci," řekl Kotkaniemi.

Play-off NHL:

1. kolo: Severní divize - 6. zápas:
Montreal - Toronto 3:2 v prodl. (0:0, 0:0, 2:2 - 1:0)
Branky:
46. Perry, 47. Toffoli, 76. Kotkaniemi – 52. Spezza, 57. Brodie. Střely na branku: 31:43. Bez diváků: Hvězdy zápasu: 1. Price (Montreal), 2. J. Campbell (Toronto), 3. Kotkaniemi (Montreal). Stav série: 3:3.

2. kolo: Východní divize - 1. zápas:
Boston - New York Islanders 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Branky: 20., 32. a 56. Pastrňák (na první Krejčí), 47. McAvoy (Krejčí), 59. Hall (Krejčí) – 12. Beauvillier, 33. Pelech. Střely na branku: 40:22. Diváci: 17.400. Hvězdy zápasu: 1. Pastrňák, 2. Krejčí, 3. Bergeron (všichni Boston).

Zdroj
ČTK, n, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články