Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Pastrňák a Kaše nejsou fit. O jejich účasti v play-off nechce trenér Bostonu spekulovat

David Pastrňák a Ondřej Kaše vynechali třetí ze čtyř dosavadních tréninků Bostonu před dohrávkou NHL. Trenér Bruins Bruce Cassidy bez dalších podrobností uvedl, že oba byli podle pravidel soutěže "zdravotně nezpůsobilí k účasti".

David Pastrňák
zdroj: ČTK/AP autor: Jeffrey T. Barnes

Nejlepší střelec základní části NHL Pastrňák a Kaše se nezúčastnili prvních dvou tréninků v pondělí a úterý, kdy ještě byli v karanténě povinné pro hráče po návratu z Evropy. Oba čeští útočníci se do přípravy Bostonu zapojili ve středu, teď ale opět chyběli.

"Z pohledu ligy nejsou nyní 'zdravotně způsobilí k účasti'. Doufejme, že se to v blízké budoucnosti změní," řekl bostonský trenér Cassidy. "Vždycky, když chybí na tréninku hráč, s nímž počítáte, je to důvod ke starostem. Ale prostě jdeme dál," dodal.

Boston coby nejlepší tým základní části čeká turnaj o nasazení v 1. kole play-off. V Torontu, jež bude základnou pro mužstva Východní konference, se od 2. srpna Bruins utkají s Washingtonem, Tampou Bay a Philadelphií.

"Jestli přemýšlím o tom, že nebudu mít ve skupině a play-off tyhle hráče k dispozici? Ne, to by byla spekulace," řekl Cassidy.

"Samozřejmě nechcete přijít o dva členy základní sestavy a hráče, jako je David, který je nejlepším střelcem ligy. Chcete ho mít tady, chcete, aby se dostal zpět do kondice, chcete, aby se vrátil na led a byl se svými spoluhráči. Ale není," řekl kouč, jenž má v přípravném kempu ještě brankáře Davida Vladaře, obránce Jakuba Zbořila a útočníka Davida Krejčího.

Čtyřiadvacetiletý Pastrňák před březnovým přerušením a následným ukončením základní části NHL nastřílel v 70 zápasech 48 branek a společně s ruským kanonýrem Washingtonu Alexandrem Ovečkinem se podělil o Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce ligy. Stejně starý Kaše přišel do Bostonu v únoru z Anaheimu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články