Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

"Pan přihrávka" Voráček režíroval výhru Philadelphie, Francouz opět čaroval

Kariérní maximum v počtu asistencí v utkání NHL si vyrovnal Jakub Voráček. Třicetiletý útočník Philadelphie zapsal proti New Yorku Rangers hned čtyři a výrazně přispěl k pátému vítězství Flyers za sebou, tentokrát 5:2. Colorado udolalo i díky 45 zásahům brankáře Pavla Francouze Carolinu 3:2 a drží druhou příčku v Západní konferenci, tři body za St. Louis.

Jakub Voráček z Philadelphie
zdroj: AP autor: Matt Slocum

Philadelphia - NY Rangers 5:2

Flyers tak ukončili pětizápasovou vítěznou sérii Rangers, posunuli se na čtvrtou příčku ve Východní konferenci a přiblížili se k postupu do play-off. K úspěchu nakročili ve druhé třetině, kdy odskočili soupeři na rozdíl dvou branek. Rozhodující gól vstřelil po Voráčkově asistenci Claude Giroux.

"Nic není jisté, ale pokud budeme pokračovat v naší hře, myslím, že do play-off postoupíme. Všechno do sebe musí zapadat, tak jak se to děje v posledních duelech. Musíme se udržet na příčkách pro play-off a za měsíc a půl prodat formu," prohlásil Voráček, který byl mimo jiné vyhlášen první hvězdou utkání.

Hlavní podíl na vítězství Flyers měla první útočná formace Giroux (2+0), Couturier (1+1), Voráček (0+4), jež obstarala osm bodů. "Naši elitní hráči hráli opravdu výborně, ukázali se v tom nejlepším světle. Povedlo se jim několik akcí a dokázali využít každého soupeřova zaváhání," ocenil výkon Voráčka a spol. trenér Philadelphie Alain Vigneault.

Sean Couturier díky dvěma bodům za gól a asistenci dosáhl na metu 400 bodů v NHL sedmadvacetiletý kanadský útočník k tomu potřeboval 642 zápasů.

Rangers i přes prohru zůstávají pouhé dva body za Columbusem, který drží druhou divokou kartu pro postup do play-off z Východní konference. "Celý měsíc jsme hráli dobrý hokej a stále jsme se zlepšovali, proto nesmíme dopustit, aby nás tohle zaváhání srazilo dolů a celé naše předchozí snažení přišlo vniveč," řekl centr první formace Rangers Mika Zibanejad.

Carolina - Colorado 2:3

Pavel Francouz se při zranění Philippa Grubauera představil pošesté v řadě v základní sestavě Colorada a vychytal pátý triumf svého klubu, který dvěma góly nasměroval k vítězství nad Carolinou jednadvacetiletý kanadský útočník Tyson Jost.

Avalanche vyhráli sedmý venkovní zápas za sebou. "Nevím, čím to je, ale mám pocit, že se venku nebojíme a snažíme se hrát stejně jako na domácím stadionu. Je to pro nás opravdu důležité, zvlášť když se blíží play-off, kde je každý úspěch na soupeřově ledě opravdu důležitý," upozornil Francouz.

Devětadvacetiletý brankář z Plzně měl v pátečním utkání spoustu práce, hokejisté Caroliny ho zasypali 47 střelami, ale Francouz kapituloval jen dvakrát. Oba góly Hurricanes vstřelil ve třetí třetině finský útočník Teuvo Teräväinen a smazal tak náskok Avalanche.

"Všechno hned tlačí na branku a hodně střílí, je to jejich styl hry. Pro brankáře je to však ideální, je zábava být stále ve hře," konstatoval Francouz.

Carolina se v závěrečné části hnala za obratem, ale Colorado v 58. minutě využilo okénka v její obraně a zásluhou Samuela Girarda rozhodlo. "Mám smíšené pocity. Nebylo to hezké vítězství, ale byli jsme schopni se semknout a rozhodnout," uvedl trenér Jared Bednar.

V brance Hurricanes nastoupil kvůli zranění gólmanů Petra Mrázka a Jamese Reimera sedmadvacetiletý Švéd Anton Forsberg a připsal si 29 zásahů.

Columbus - Minnesota 0:5

Minnesota porazila Columbus jednoznačně 5:0. Blue Jackets prohráli desáté z posledních jedenácti utkání a dále klesají tabulkou. Na nepostupové příčky mají náskok pouze dva body.

Nedaří se ani Pittsburghu tentokrát podlehl Anaheimu 2:3 a prohrál popáté v řadě. Vegas zdolalo Buffalo 4:2 a v dresu Golden Knight si tak připsal úspěšnou premiéru brankář Robin Lehner, kterého klub získal v pondělí z Chicaga.

NHL:

Philadelphia - NY Rangers 5:2 (1:0, 2:0, 2:1)
Branky: 36. a 43. Giroux (na obě Voráček), 17. Couturier (Voráček), 33. J. van Riemsdyk, 53. K. Hayes (Voráček) - 60. B. Howden. Střely na branku: 40:28. Diváci: 19 581. Hvězdy zápasu: 1. Voráček, 2. Giroux, 3. Hart (všichni Philadelphia).

Columbus - Minnesota 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)
Branky: 7. J. Eriksson Ek, 7. Spurgeon, 31. Hartman, 33. Parise, 53. Fiala. Střely na branku: 24:26. Diváci: 18 955. Hvězdy zápasu: 1. Parise, 2. Greenway, 3. Fiala (všichni Minnesota).

Carolina - Colorado 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Branky: 46. a 48. T. Teräväinen - 7. a 33. Jost, 58. Girard. Střely na branku: 47:32. Brankář Pavel Francouz odchytal za Colorado celý zápas, inkasoval dva góly ze 47 střel a úspěšnost zásahů měl 95,74 procenta. Diváci: 18 680. Hvězdy zápasu: 1. Jost (Colorado), 2. T. Teräväinen, 3. Aho (oba Carolina).

Anaheim - Pittsburgh 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Branky: 15. Heinen, 30. Getzlaf, 38. Guhle - 22. a 59. Zucker. Střely na branku: 21:30. 16 588. Hvězdy zápasu: 1. Gibson, 2. Guhle, 3. Getzlaf (všichni Anaheim).

Vegas - Buffalo 4:2 (1:1, 0:0, 3:1)
Branky:
46. a 59. R. Smith, 12. N. Roy, 44. W. Karlsson - 3. Kahun, 60. Skinner. Střely na branku: 28:34. Diváci: 18 404. Hvězdy zápasu: 1. R. Smith, 2. Lehner, 3. N. Roy (všichni Vegas).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články