Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Palát si připsal vítězný gól Tampy proti San Jose

New York - Útočník Ondřej Palát vstřelil v nedělním utkání NHL vítězný gól hokejistů Tampy Bay, kteří vyhráli 5:2 na ledě San Jose. Třiadvacetiletý rodák z Frýdku-Místku skóroval po jedenácti zápasech a připsal si dvanáctý zásah v sezoně.

Utkání San Jose - Tampa Bay
zdroj: AP autor: Marcio Jose Sanchez

Palát se prosadil v desáté sekundě třetí třetiny, kdy se po rychlém výpadu dostal v útočném pásmu k odraženému puku a skákavou střelou, která změnila směr o brusle obránce Marca Vlasice, překvapil brankáře Anttiho Niemiho. Český mladík zvýšil vedení Lightning na 3:1. V 52. minutě sice snížil v přesilovce Brent Burns, ale pak si hosté pojistili výhru dvěma góly.

Tampa zvítězila v San Jose poprvé od března 2003 a připravila "Žralokům" pátou domácí porážku v řadě a zároveň pátou z posledních sedmi zápasů. Gólem a asistencí se o to zasloužili Steven Stamkos a Ryan Callahan. Brankář Ben Bishop, který předčasně střídal ve dvou z uplynulých tří duelů, si připsal 33 úspěšných zákroků.

"Je to frustrující. Pořád děláme stejné chyby, přitom se na nich snažíme při tréninku zapracovat, koukáme na video...," pustil se do kritiky útočník San Jose Logan Couture. "Tohle jsou věci, které bychom měli mít zvládnuté po dvou týdnech sezony. V přípravném kempu se učíme nějaký systém a měli bychom tak hrát. Jenže prohráváme, protože tým není naladěný na stejnou vlnu," dodal.

Naopak Tampa se oklepala ze čtvrteční porážky 3:6 se St. Louis a úspěšně zahájila sérii pěti zápasů na hřištích soupeřů. "Už na začátku sezony jsem si tohle období v kalendáři červeně zatrhl. Tyhle zápasy mohou mít velký vliv na to, jakým směrem se pro nás bude vyvíjet zbytek sezony," míní trenér Jon Cooper. "Dnes mohu mužstvo jen pochválit, vyhrát v téhle hale není jednoduché. Zvlášť po našem čtvrtečním zaváhání."

Sestřih utkání San Jose – Tampa Bay:

Plodný večer prožil Alexander Ovečkin, který se dvěma góly a stejným počtem přihrávek zasloužil o vítězství Washingtonu 5:3 na ledě Anaheimu. Ruský kanonýr se s 36 trefami vrátil do čela tabulky střelců, když o gól přeskočil Ricka Nashe z New York Rangers.

Oba celky spustily palbu hned v úvodu zápasu. Už po 66 sekundách hry vedli domácí zásluhou Andrewa Cogliana, o 16 sekund později ale Ovečkin vyrovnal. V 6. minutě vrátil "Kačerům" vedení Corey Perry, jenže v 11. minutě Ovečkin v přesilové hře znovu srovnal. V první polovině druhého dějství se hosté dostali dvěma góly do vedení a už ho nepustili.

Ovečkin potvrdil, že se mu proti Anaheimu dlouhodobě daří. V jedenácti vzájemných zápasech vstřelil devět gólů a na stejný počet přihrál, z toho osm gólů a šest asistenci zaznamenal v pěti utkáních na ledě Ducks. "Kalifornii má prostě rád," poznamenal s úsměvem na jeho adresu trenér Barry Trotz.

Sestřih utkání Anaheim – Washington:

Solidní výkon podal v brance Buffala český gólman Michal Neuvirth. V duelu s Philadelphií zneškodnil 28 z 30 střel, porážce 1:2 ale nezabránil. O výhře Flyers, kteří bodovali v devátém utkání za sebou, rozhodl v 53. minutě Michael Raffl, který Neuvirtha překvapil rychlým výjezdem zpoza branky.

"Na chvíli se mi puk ztratil z očí. Byla to rychlá akce za brankou. Kdyby to šlo, rád bych tu situaci vrátil. Podívám se na to na videu a poučím se pro příště," řekl Neuvirth, jenž po odchodu Jhonase Enrotha do Dallasu bojuje o pozici týmové jedničky.

Sestřih utkání Buffalo – Philadelphia:

Jakub Voráček se v utkání proti nejhoršímu týmu ligy neprosadil a v kanadském bodování stále ztrácí tři body na vedoucího Patricka Kanea, jenž rovněž nebodoval při výhře Chicaga 2:1 po nájezdech nad Pittsburghem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články