Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Palát se před restartem NHL blýskl třemi asistencemi, Francouz neinkasoval

Povedené utkání má za sebou Ondřej Palát. V přípravném zápase před restartem NHL v Torontu pomohl třemi asistencemi k vítězství Tampy Bay nad Floridou 5:0. V sestavě vítězných Lightning nescházel ani obránce Jan Rutta. Gólman Andrej Vasilevskij zneškodnil 26 střel soupeřů a připsal si čisté konto.

Ondřej Palát se raduje se spoluhráči
zdroj: AP autor: Justin Tang

Gólman Pavel Francouz odchytal v Edmontonu za Colorado druhou polovinu duelu při vítězství 3:2 nad Minnesotou a ze čtrnácti střel neinkasoval. Philippa Grubauera vystřídal ve 31. minutě a při jeho pobytu v brankovišti už se skóre nezměnilo ani na jedné straně.

Florida - Tampa Bay 0:5

Tampu Bay, která má jako druhý nejlepší tým Východní konference z nedohrané základní části jistou účast v prvním kole play-off, čeká od pondělí boj o nasazení postupně s Washingtonem, Bostonem a Philadelphií. Florida už v sobotu vstoupí do kvalifikace na tři vítězná střetnutí proti New York Islanders.

Palát se nejdříve podílel ve 14. minutě na úvodním gólu duelu. Po jeho přihrávce překonal Sergeje Bobrovského bekhendovým blafákem Brayden Point, jenž pět sekund před koncem úvodního dějství zvýšil na 2:0.

Po 113 vteřinách druhé části se radovali Lightning znovu díky Nikitovi Kučerovovi, který využil přesilovou hru. Ve 26. minutě našel Palát na pravém kruhu Lukea Schenna, jenž zajistil favoritům už čtyřbrankový náskok.

Výsledek dovršil v polovině závěrečného dějství Kučerov, kterému asistovali autor čtyř bodů (2+2) Point a Palát. Na ledě strávil český útočník přes třináct minut a připsal si čtyři kladné body v bilanci plus/minus. Rutta odehrál přes patnáct minut.

Minnesota - Colorado 2:3

Colorado bude hrát jako druhý tým Západu o pozici před 1. kolem play-off od neděle se St. Louis, Dallasem a Vegas. Minnesota vstoupí do kvalifikačního souboje s Vancouverem rovněž v neděli.

Avalanche otevřeli skóre po 85 sekundách díky Joonasu Donskoiovi a na vyrovnávací přesilovkovou trefu Matta Dumby odpověděl hned v 5. minutě Nathan MacKinnon.

Ještě v úvodním dějství opět smazal ztrátu Eric Staal, ale v čase 24:31 se postaral v početní výhodě o vítězný zásah Gabriel Landeskog. Grubauer před přenecháním prostoru v brankovišti Francouzovi kapituloval dvakrát z dvaceti střel.

Přípravná utkání před kvalifikací a play-off NHL:

Toronto: Florida - Tampa Bay 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)
Branky:
14. a 20. Point (na první Palát), 22. a 50. Kučerov (na druhou Palát), 26. L. Schenn (Palát).

Edmonton: Minnesota - Colorado 2:3 (2:2, 0:1, 0:0)
Branky:
4. Dumba, 15. E. Staal - 2. Donskoi, 5. MacKinnon, 25. Landeskog. Brankář Pavel Francouz (Colorado) odchytal 29:30 minuty a ze 14 střel neinkasoval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články