Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Švédsko

Ovečkin se dotahuje na Jágra, výhru Washingtonu ale nevystřelil

Washington v jediném nedělním zápase podlehl na vlastním ledě Vancouveru 2:4 a prohrál pátý z posledních šesti duelů. Dvěma góly řídil výhru Canucks Elias Pettersson. Jednu branku domácích vstřelil Alexandr Ovečkin, jenž se šestadvacátým gólem v sezoně vyrovnal v čele tabulky střelců edmontonskému Leonu Draisaitlovi a v historickém pořadí se přiblížil třetímu Jaromíru Jágrovi na rozdíl deseti branek.

Je nám líto, video expirovalo.
Ovečkin střílí góly a blíží se k Jágrovi

Washington přivítal Vancouver den po výhře 2:0 na ledě NY Islanders. Vítek Vaněček, jenž proti Islanders vychytal první nulu v sezoně, sledoval domácí duel s Canucks pouze z lavičky a přihlížel vydařenému úvodu svého týmu.

V 11. minutě otevřel skóre přesilovkovou ranou Ovečkin. Ruský kanonýr vstřelil svou 756. branku v kariéře a v historických tabulkách ztrácí na třetího Jágra deset branek.

V aktuální sezoně se Ovečkin s 26 góly dotáhl na čelo pořadí střelců a s Draisaitlem se dělí také o pozici nejproduktivnějšího hráče soutěže. Oba hvězdní útočníci získali 54 bodů za 26 branek a 28 asistencí.

Vancouver ve druhé části třemi góly nepříznivé skóre otočil. Dvěma trefami se o obrat postaral Pettersson, jenž nejprve v 21. minutě srovnal a o čtyři minuty později poslal Canucks poprvé v zápase do vedení.

"Vím, čeho jsem schopen. Úvod sezony mi sice tolik nevyšel, ale doufám, že mi dnešní góly trochu pomohou. S dnešním zápasem jsem velmi spokojený," řekl Pettersson, na jehož branky závěru druhé třetiny navázal Bo Horvat.

Kanadský útočník se v 39. minutě prosadil přesnou ranou z prostoru mezi kruhy a poslal Canucks do dvoubrankového vedení.

Ve třetí části snížil po rychlé přesilovkové kombinaci Tom Wilson, více ale domácí nestihli. V závěru zápasu zpečetil výhru Vancouveru 4:2 střelou do prázdné branky J. T. Miller.

"Myslím, že jsme odehráli výborný zápas. Ve třetí třetině jsme trochu couvli, ale poctivou defenzivní činností jsme dokázali zápas dovést do úspěšného konce. Každý odvedl svou práci a dobře nám fungovala přesilovka, v podobném duchu musíme pokračovat i do dalších zápasů," zhodnotil duel trenér Vancouveru Bruce Boudreau.

Hokejisté Canucks protrhli třízápasovou sérii proher a přiblížili se pozicím zaručujícím play-off na rozdíl pěti bodů. Washington zůstává ve Východní konferenci šestý s komfortním dvanáctibodovým náskokem na devátý Detroit.

Výsledek nedělního zápasu NHL:

Washington - Vancouver 2:4 (1:0, 0:3, 1:1)
Branky: 11. Ovečkin, 47. T. Wilson - 21. a 25. E. Pettersson, 39. Horvat, 60. J. T. Miller. Střely na branku: 33:32. Diváci: 18 573. Hvězdy zápasu: 1. E. Pettersson, 2. Horvat (oba Vancouver), 3. Kuzněcov (Washington).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články