Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Okusí Hájek slavnou NHL? Rangers povolali českého obránce z farmy

K premiéře v NHL se po Filipu Zadinovi přiblížil další Čech. Jednadvacetiletého beka Libora Hájka totiž vedení New Yorku Rangers povolalo z farmy v Hartfordu v nižší AHL. Slavný klub z Manhattanu nastoupí k dalšímu utkání v noci z pátku na sobotu doma proti Montrealu.

Libor Hájek (vlevo) v utkání proti Švédsku
zdroj: ZUMA autor: Joel Marklund

Do konce základní části schází 19 zápasů a Rangers jsou ve Východní konferenci třináctí se ztrátou deseti bodů na postupové pozice do play-off. Před pondělní uzávěrkou přestupů tým opustili útočníci Mats Zuccarello (Dallas), Kevin Hayes (Winnipeg) a obránce Adam McQuaid (Columbus). Přišli naopak bek Julius Bergman z Winnipegu a útočník Brendan Lemieux z Winnipegu.

Hájek hraje v AHL první profesionální sezonu v kariéře po příchodu z juniorské WHL. Za Hartford sehrál všech 58 utkání a připsal si pět bodů za pět asistencí.

Brněnského odchovance získali Rangers loni v únoru z Tampy Bay v rámci výměny za obránce Ryana McDonagha a útočníka J.T. Millera. Do kádru "Letců" zamířili spolu s ním útočníci Vladislav Naměstnikov a Brett Howden. Rangers navíc převzali od Lightning také právo výběru v prvním kole draftu a možnou volbu i v druhém kole.

"Blesky" draftovaly Hájka v roce 2016 ve druhém kole na 37. pozici. Z Komety odešel už o rok dříve a strávil tři sezony ve WHL, kde nejdříve nastupoval za Saskatoon a potom za Reginu.

Účastník dvou mistrovství světa osmnáctek a loňského světového šampionátu dvacítek hrál v AHL už krátce na konci sezony 2016/17, kdy v osmi duelech za Syracuse vstřelil jednu branku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články