Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Obránce Ellis se stěhuje z Nashvillu do Philadelphie, Vegas získalo Nolana Patricka

Obránce Ryan Ellis se stal v NHL posilou Philadelphie, která jej získala z Nashvillu. Opačným směrem putoval bek Philippe Myers a Nolan Patrick, který ale za Predators hrát nebude, protože byl okamžitě poslán do Vegas za jiného útočníka Codyho Glasse. Vedle Patricka získali Golden Knights do ofenzivy také Bretta Howdena z New York Rangers za obránce Nicka DeSimoneho a výběr ve čtvrtém kole draftu v příštím roce.

Ryan Ellis
zdroj: USA Today Sports autor: Christopher Hanewinckel

Třicetiletý Ellis, jehož si Nashville vybral v roce 2009 v 1. kole draftu na 11. pozici, mění dres v NHL poprvé. Má ještě na dalších šest sezon platný osmiletý kontrakt na 50 milionů dolarů.

Predators se Ellis zřejmě nevešel mezi hráče, které by ochránili před středečním rozšiřovacím draftem pro nováčka Seattle.

Kraken si budou vybírat ze 30 z 31 týmů po jednom hráči. Výjimkou je Vegas, které vstoupilo do NHL v roce 2017.

"Je to docela šok, ale výměny se dějí. Nevím, co říci, dozvěděl jsem se to teprve před hodinou. Nejdůležitější je vyhrávat, to je byznys, jehož jsme součástí. Jsem překvapený, ale zároveň se těším na novou výzvu a novou kapitolu kariéry," prohlásil Ellis.

O šest let mladší Myers má ještě na další dvě sezony tříletý kontrakt na 7,65 milionu dolarů. V NHL hrál dosud jen za Flyers.

Kariéru dvaadvacetiletého Patricka, dvojky draftu z roku 2017, poznamenaly potíže s migrénami, kvůli kterým vynechal celou sezonu 2019/20.

Po skončení ročního kontraktu na 874 tisíc dolarů se může 28. července stát chráněným volným hráčem.

Dvaadvacetiletého Glasse si Vegas vybralo v roce 2017 na šesté pozici draftu. Po nadcházející sezoně mu skončí tříletý nováčkovský kontrakt.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články