Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Novináři NHL.com ocenili Jágra. Ten přemýšlí, zda bude hrát dál: Loni jsem měl nadváhu, řekl

Další poctu získala česká hrající hokejová legenda. Novináři webu NHL.com zvolili Jaromíra Jágra nejlepším pravým křídlem v novodobé historii věhlasné kanadsko-americké hokejové ligy. Do ankety oficiálního webu soutěže se zapojilo třináct novinářů a deset z nich zařadilo na první místo žebříčku kladenského hokejistu. Každý z žurnalistů volil šestnáct hráčů. Slavný hokejista se zatím nerozhodl, jestli bude pokračovat i v příští sezoně.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Radost z ocenění měl i nejproduktivnější Evropan v historii zámořské soutěže. "Nerad se chlubím, vím moc dobře, že pýcha předchází pád. Uvědomuji si, že bez Boha, rodičů a lidí, kteří mi pomohli, bych nikdy nic nedokázal, ale dnes udělám výjimku. Děkuji. Moc si toho vážím," řekl Jágr k výsledku ankety na sociálních sítích.

Novináři vybírali z hráčů, kteří v NHL hráli od roku 1967 do současnosti. Vedle Jágra, který v soutěži odehrál včetně play-off 1941 zápasů a dvakrát získal Stanleyův pohár, byli na první místo zařazeni jen Mike Bossy a Guy Lafleur.

Jágr získal celkem 204 bodů, druhý Bossy 187, třetí Lafleur o dalších devět méně. Jediným aktivním hráčem, jenž se do elitního výběru dostal, je sedmý Patrick Kane. Dvanácté místo obsadil Slovák Marián Hossa.

Je nám líto, video expirovalo.
Novináři webu nhl.com zvolili Jágra nejlepším pravým křídlem

Slavný hokejista se ještě nerozhodl, jestli bude pokračovat v kladenském týmu, jehož je majitelem, i po sestupu do první ligy. "Musím říct, že jsem se ještě nerozhodl, jestli budu hrát, nebo ne. Upřímně musím říct, že jsem minulou sezonu trochu podcenil. Podcenil jsem ji z toho důvodu, že jsem hrál s větší váhou než bych měl hrát," uvedl Jágr v rozhovoru v pořadu Showtime na CNN Prima News.

Nejproduktivnější Evropan v historii NHL, který se do mateřského Kladna vrátil v lednu 2018, hrál s váhou okolo 117 kilogramů. "Což je na hokej hrozně moc, proto jsem nepodával takový výkony, který jsem mohl odevzdávat," přiznal Jágr, jenž v extralize nastoupil do 38 zápasů a nasbíral 29 bodů za 15 branek a 14 asistencí. "Hokej se posunul do větší rychlosti, proto mě to trochu limitovalo," dodal.

Olympijský vítěz z Nagana, dvojnásobný mistr světa a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru si dobře uvědomuje, že pokud bude chtít pokračovat, musí hmotnost upravit. "Snažím se víc trénovat. Upravil jsem stravu. Přestal jsem jíst sladký a snažím se omezit i maso. Takže uvidím. Já nemám co ztratit. Sezona začíná, jestli se tedy rozhodnu hrát, za pět měsíců. Nemám co ztratit a uvidím, jak na to bude moje tělo reagovat," uvedl Jágr.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články