Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Nikdo není tak respektován. Je to výjimečná osobnost, uvedl trenér Quinn o Hertlovi

S týmem se prakticky ještě pořád sžívá a poznává své svěřence, mezi něž patří i Tomáš Hertl. Nový trenér San Jose Sharks David Quinn už ale i za krátkou dobu poznal, jakou osobnost má v mužstvu v podobě české hvězdy.

Trenér San Jose Sharks David Quinn, na kterého dohlíží i Tomáš Hertl (vlevo)
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Quinn se koncem července stal desátým hlavním koučem v historii San Jose Sharks poté, co nahradil Boba Boughnera, jenž se ve třech sezonách ani jednou nedokázal s týmem probojovat do play-off. Quinn v průběhu několika týdnů brzy pochopil, jak výjimečného hráče v osobě Hertla v sestavě má.

Co od pražských duelů mezi San Jose a Nashvillem očekávat? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

"Je to něco speciálního pro něho, ale i pro nás sledovat to, co prožívá. Sport znamená pro tuto zemi hodně, hvězdní hráči jsou hrdiny. Nemůžete se setkat s lepším vzorem (než je Tomáš Hertl), ne jen hokejově, ale i osobnostně. Za krátký čas jsem poznal, že se jedná o výjimečnou osobnost. Bylo skvělé vidět ho se synkem na ledě (po tréninku). Můžete vidět, jak nadšení týmu stále vzrůstá s tím, jak celá akce postupuje. Je zábavné to sledovat," řekl Quinn.

Sharks si ve čtvrtek vyzkoušeli led pražské O2 areny na odpoledním tréninku. "Byla to sranda. Hráči si to užili. Snažili jsme se o dobré tempo a aby se hráči dobře cítili," hodnotil Quinn.

Klub ze San Jose se i letos bude opírat hlavně o dvě ofenzivní hvězdy z jednoho útoku – Tomáše Hertla a Švýcara Tima Meiera. "Našli spolu skvělou chemii hned od začátku. Každý dělá toho druhého lepším. Jsou to velcí chlapi, silní hráči NHL. Když máte takový typ dovedností a odhodlání jako oni, dělá to z nich skvělé duo," řekl na jejich adresu.

San Jose Sharks chtějí podobně jako Nashville Predators hlavně dobře vstoupit do nového ročníku. "Jedna věc, která mě zaujala za krátký čas s týmem, je ta, že jde o skupinu hráčů, která drží pospolu. A nikdo není tak respektován nebo milován ostatními jako Tomáš. Jde o start sezony a také o naše první utkání, takže jde o výjimečnou událost ve srovnání s dalšími zápasy v průběhu sezony. To, že Tomáš hraje v rodném městě a jak je natěšený, by určitě mělo dodat našim hráčům extra motivaci," dodal Quinn před prvním duelem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články