Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

NHL zrušila úvodní dva týdny sezony, liga přišla o 82 zápasů

New York - Vedení zámořské hokejové ligy NHL kvůli neúspěšným jednáním o nové kolektivní smlouvě s hráčskou asociací zrušilo úvodní dva týdny základní části. Soutěž, která měla začít 11. října, tak přišla o 82 zápasů.

Je nám líto, video expirovalo.
Vedení NHl zrušilo úvodní dva týdny základní části

NHL je ve výluce od 16. září, kdy vypršela předchozí kolektivní dohoda. Zástupce komisionáře Bill Daly začátkem týdne uvedl, že už nyní činí ztráty zámořské ligy 100 milionů dolarů (1,9 miliardy korun).

Zástupci NHL a hráčské asociace NHLPA spolu naposledy jednali v úterý, ale k žádnému posunu nedošlo. Jádrem sporu mezi majiteli klubů a hráči je rozdělování výnosů z ligy, které v minulé sezoně činily 3,3 miliardy dolarů. Majitelé chtějí snížit podíl hráčů ze současných 57 procent na 49 a časem až na 47, zatímco návrh NHLPA nabízel postupný pokles z 54,3 procenta na 52,7 procenta.

Kvůli výluce už zamířila velká část evropských hokejistů zpět do mateřských soutěží či jiných lig v Evropě a postupně se k nim připojují i zámořští hráči.

NHL je ve výluce potřetí za posledních 18 let. V ročníku 2004/05 se nehrálo vůbec a poprvé od roku 1919 nebyl udělen Stanleyův pohár. V sezoně 1994/95 se liga rozběhla 20. ledna poté, co přišla o 468 zápasů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články