Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

NHL uspíší rozhodnutí o startu hráčů v Pekingu, kvůli zhoršující se covidové situaci se v lize odkládají zápasy

Představitelé NHL a hráčské asociace NHLPA uvedli, že v nejbližší době zveřejní rozhodnutí o startu hokejistů na únorových olympijských hrách v Pekingu. O zrušení účasti hráčů z elitní zámořské ligy se začalo mluvit po zhoršení pandemické situace a odkladech zápasů NHL. Řada týmů aktuálně netrénuje a nehraje. Zároveň bylo rozhodnuto, že budou zatím do začátku vánočních svátků odloženy vzájemné souboje kanadských a amerických klubů.

zdroj: AP autor: Ronda Churchill

"Vzhledem k vynuceným změnám v programu základní části NHL způsobených událostmi souvisejícími s nemocí covid-19 a pokračující nejistotou způsobenou pandemií koronaviru, NHL a NHLPA aktivně diskutují otázku o účasti hráčů NHL na zimních olympijských hrách v Pekingu. Očekáváme, že v nadcházejících dnech budeme schopni oznámit konečné rozhodnutí," uvedli představitelé NHL a NHLPA ve společném prohlášení.

I přes zvyšující se počet nemocných hráčů a odkládání zápasů bude NHL pokračovat a soutěž nebude přerušena.

I proto, že hokejisté ani další členové klubů, kteří byli pozitivně testovaní, nemají vážnější zdravotní problémy.

Hrozbě neúčasti hráčů z NHL na olympiádě se věnoval Hokej fokus podcast:

"Lékařští experti NHLPA a NHL se rozhodli, že i nadále budeme řešit vše případ od případu," napsali zástupci organizací.

Kvůli pandemické situaci bylo zatím v NHL odloženo už 43 zápasů, nejnověji úterní duel New Jersey v Pittsburghu. Vedení soutěže o víkendu rozhodlo, že nejméně od 20. do 23. prosince proti sobě nebudou hrát kanadské a americké týmy, aby se omezilo přeshraniční cestování. Podle agentury AP se ale očekává, že budou přeložena i další utkání o Vánocích.

Celkem devět týmů aktuálně netrénuje. Ke Coloradu, Floridě, Calgary, Nashvillu a Bostonu se přidaly Detroit, Toronto, v neděli Columbus a v pondělí Montreal. Podle AP je na takzvaném covidovém seznamu v současnosti asi deset procent z více než 700 hráčů NHL.

Olympijské hry v Pekingu se uskuteční od 4. do 20. února, hokejisté z NHL se pod pěti kruhy mají představit po osmi letech, naposledy hráli v Soči 2014.

Oficiálně mohou účast v Číně zrušit bez sankcí do 10. ledna, komisionář NHL Gary Bettman ale již několikrát připustil, že konečný verdikt může padnout i později.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články