Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

NHL se omluvila Vegas za chybu sudích, která skončila vyřazením klubu z play-off

Udělali chybu, omlouváme se. Vedení NHL se podle generálního manažera Vegas omluvilo klubu za chybu rozhodčích, která předcházela nevídanému obratu v rozhodujícím zápase se San Jose o postup do čtvrtfinále. Útočníka Vegas Codyho Eakina sudí vyloučili na pět minut za údajný faul na kapitána Sharks Joea Pavelského a během jeho trestu domácí otočili zápas čtyřmi góly.

Tomáš Hertl se raduje z branky proti Vegas
zdroj: AP autor: Jeff Chiu

"Z ligy se ozvali a omluvili se. Stala se chyba a jsem přesvědčen, že ani ti rozhodčí se necítí nejlíp. Chtějí odvádět co nejlepší práci stejně jako my všichni," řekl podle ESPN manažer Vegas Golden Knights George McPhee.

Eakin byl vyloučen v 10. minutě třetí třetiny a jeho vyšší trest se stal předmětem sporu. Po vhazování krosčekoval do hrudi Pavelského, jenž ztratil rovnováhu a po nárazu do dalšího útočníka Vegas Paula Stastného spadl. Kapitán domácích se uhodil hlavou o led a spustila se mu krev.

To byl podle hráčů Vegas až nepřímý následek zákroku a neměl vést k udělení vyššího trestu. S verdiktem proto nesouhlasili a cítili se ukřivděni. Zranění kapitána hráče San Jose semklo a za stavu 0:3 předvedli nevídaný obrat. Tomáš Hertl se na něm podílel gólem a asistencí. Postup si Sharks nakonec vybojovali v prodloužení.

Potrestáni byli nyní i hlavní rozhodčí a jeho asistent, oba už si v dalších zápasech play-off nezapískají. Pavelski je stále otřesený a není jasné, zda dnes zasáhne do úvodního duelu čtvrtfinálové série s Coloradem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články