Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

NHL přestane po Utkání hvězd testovat hráče bez příznaků

Po únorovém Utkání hvězd přestane NHL s testováním hráčů a dalších členů týmů, kteří nemají žádné příznaky onemocnění koronavirem a jsou plně očkovaní. Kontrolu budou muset podstoupit jen v případě, že to budou vyžadovat opatření při cestování přes kanadsko-americkou hranici.

Prázdná aréna Toronta Maple Leafs
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Gunn

NHL v prosinci zavedla každodenní testování všech hráčů a členů realizačních týmů poté, co počty nakažených začaly prudce růst a karantény v klubech si vynutily množství odkladů zápasů.

V poslední době se ale situace uklidnila a vedení soutěže se po schůzce se zástupci hráčské asociace NHLPA dohodlo na zmírnění opatření.

Po přestávce na Utkání hvězd, které je v Las Vegas na programu 4. a 5. února, podstoupí všichni při návratu do klubů preventivní test.

Poté už se ale nebudou muset plně očkované osoby testovat, pokud to nebude potřeba kvůli cestování nebo dokud se u nich neobjeví příznaky onemocnění.

Povinná izolace bude i nadále zkrácena na pět dní. Na stejném přístupu se už v závěru roku 2021 dohodli zástupci basketbalové NBA a ligy amerického fotbalu NFL.

V NHL muselo být kvůli koronaviru odloženo 104 zápasů a vedení soutěže kvůli hrozící termínové krizi zrušilo účast hráčů na olympijských hrách v Pekingu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články