Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

NHL chce po pandemii opět zaplnit haly fanoušky. Omezení zůstane jen ve Vancouveru a Montrealu

V hokejové NHL počítají v nadcházející sezoně s tím, že se po dvou ročnících ovlivněných pandemií koronaviru opět zaplní haly fanoušky. Výjimkou jsou Vancouver a Montreal, kde bude počet diváků na tribunách omezen. Příznivci Canucks budou smět zaplnit Rogers Arenu s kapacitou téměř 19 tisíc míst z poloviny, Canadiens plánují otevřít halu Bell Centre pro 21 tisíc lidí z jedné třetiny. 

Podmínky pro návštěvu hokejových zápasů se budou lišit. Desítka týmů - Buffalo Sabres, Calgary Flames, Canadiens, New York Rangers, Ottawa Senators, San Jose Sharks, Seattle Kraken, Toronto Maple Leafs, Canucks a Winnipeg Jets - bude po fanoušcích vyžadovat potvrzení o očkování.

V osmi halách budou muset diváci mít buď očkování, nebo negativní test. Jde o Anaheim Ducks, Boston Bruins, Chicago Blackhawks, Edmonton Oilers, Los Angeles Kings, Nashville Predators, New York Islanders a St. Louis Blues.

Čtrnáct klubů nebude po příznivcích požadovat ani jedno. Podle Reuters však mohou před startem sezony, která se rozběhne 12. října, tuto politiku ještě přehodnotit.

Je nám líto, video expirovalo.
Seattle si vybral 30 hráčů z ostatních klubů včetně Vaněčka

Jedenáct z 32 účastníků soutěže nebude po fanoušcích vyžadovat v hale roušky. V Anaheimu je budou muset nosit neočkovaní diváci.

Rozhodnutí otevřít haly pěti kanadských klubů bez omezení počtu diváků se setkalo s kritikou některých lékařů. "Na jedné straně je náš systém zdravotní péče v naprosté krizi a brzy zkolabuje. Ale zároveň se předstírá, že život plyne normálně dál," uvedl doktor Noel Gibney pro list Global News v Albertě, kde sídlí Calgary a Edmonton.

Podle vedení NHL je před startem soutěže očkováno 98 procent hráčů, pro které není vakcína povinná na rozdíl o členů realizačních týmů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články